Free Record Shop maakt doorstart

Free Record shop toch weer open?
Onlangs ging de Free Record Shop failliet, maar vandaag werd bekend dat het bedrijf een doorstart maakt.

Het leek onhaalbaar, maar blijkbaar is het toch gelukt om een koper te vinden. Dat hebben de curatoren bekendgemaakt, maar men wilde de naam van de koper(s) niet vrijgeven. Wel kon men melden dat alle filialen in België en een ‘aanzienlijk’ deel van de winkels in Nederland onder de doorstart vallen. Het personeel van de shops zou inmiddels op de hoogte zijn gesteld.

De details van de doorstart worden dit weekend uitgewerkt. Maandag zal er meer informatie, waaronder de gegevens van de overnemers, naar buiten worden gebracht. Welke partijen zouden een potentiële overnamekandidaat zijn?

UPDATE 1: De oprichters van Game Mania hebben de winkelketen uit de boedel van het failliete Free Record Shop gekocht. Het gaat om Peter Bergmans, Benny Cockx en Etienne Delrue. Dit houdt in dat 51 van de 64 winkels in Nederland een doorstart maken, de 39 winkels in België gaan ongewijzigd door. De Free Record Shop winkels gaan vermoedelijk naar ProCures, het investeringsfonds van Paul Dumas en Maurits Regenboog. Een onbekende investeerder probeert hier echter nog een stokje voor te steken: deze zegt een overeenkomst te hebben gehad met de curatoren en eist nu via de rechter naleving van deze deal.

UPDATE 2: De handtekeningen voor de overname van Free Record Shop zijn inmiddels gezet. ProCures is nu voor 75 procent eigenaar van de keten, die in afgeslankte vorm verdergaat. Oprichter Hans Breukhoven houdt de overige 25 procent. Roland van Geest wordt de nieuwe topman van FRS, hij was voorheen directielid bij uitgeverij Audax. Daar was hij tevens algemeen directeur van de boekwinkelketen AKO. Eerder was hij in verschillende functies, zoals marketing-, district en projectmanager, werkzaam bij Free Record Shop.

Nog geen reacties

  1. Ik ben wel fan van Coolblue. Zou wel gaaf zijn, meer kleine hippe coolblue winkels.

    (puur gebasseerd op het feit dat beide winkelketens blauwe company kleuren hebben )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *