Gaat Apple de strijd aan met HTC en Oculus?

Auteur: , Geen reacties
Apple

Deze bijzondere brillenmarkt kan wel wat extra concurrentie gebruiken.

We hebben de afgelopen jaren heel wat gekke brillen langs zien komen op beurzen, waarvan er slechts enkelen uiteindelijk echt in de verkoop zijn gekomen. Een paar bekende voorbeelden zijn uiteraard de Oculus Rift en HTC’s Vive. Apple ziet echter kansen in de markt en wil volgens Cnet’s betrouwbare bronnen met een eigen bril op de markt komen.

Deze slimme bril van Apple is in staat om zowel virtual- als augmented reality beelden te tonen. Het apparaat brengt beelden over met een 8K-scherm voor elk oog. Ook zou er in tegenstelling tot de meeste andere apparaten geen gebruik gemaakt hoeven te worden van een verbinding met een smartphone of PC bijvoorbeeld.

In plaats daarvan is er een speciale Apple Box nodig, werkzaam op een 60GHz-band met WiGig en bepakt met een nog niet eerder uitgebrachte 5nm Apple processor. Dit apparaat is nodig voor zowel virtual- als augmented reality beelden.

Hoewel het project nog in de kinderschoenen staat, moet het over een paar jaar al op de markt te verkrijgen zijn, 2020 om precies te zijn. Voor nu is de slimme Apple bril onder de codenaam T288 nog een mysterieus product waar we met smart op wachten.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).