Gaat Apple stoppen met de iPhone 5c?

iPhone 5c RIP
Het lijkt er steeds meer op dat de kleurrijke iPhone 5c geen lang leven beschoren is. Als Apple later dit jaar twee grotere iPhones lanceert zal de iPhone 5c waarschijnlijk naar de eeuwige jachtvelden gestuurd worden.

Sinds de lancering van de iPhone 5c in september vorig jaar horen we vooral veel negatieve berichten over deze telefoon. Zo zou de iPhone 5s veel beter worden verkocht en waren verhalen over het, drastisch, terugschroeven van de productie zeer hardnekkig.

Het prijsverschil tussen de 5s en 5c is eigenlijk ook te klein om de 5c aantrekkelijk te maken.

Insiders hebben nu laten weten dat wanneer Apple later dit jaar twee nieuwe iPhone’s lanceert, met schermen van 4.7-inch en 5.5-inch, dan zou de iPhone 5c met pensioen gestuurd worden. De iPhone 5s zal waarschijnlijk blijven, maar gemaakt worden van goedkopere materialen. De iPhone 5c was een leuk experiment, maar blijkbaar niet waar de markt op zat te wachten. (via: scmp.com)

[lg_folder folder=”Apple/iPhone_5C_officieel/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

 1. “De iPhone 5s zal waarschijnlijk blijven, maar gemaakt worden van goedkopere materialen.” Hoe moet ik me dat voorstellen? Ter vervanging van de 5c dan?

 2. Het is aan henzelf te wijten dat de 5c geen succes is geworden. Als ze de telefoon nog 200 euro lager in de markt hadden gezet, hadden ze denk ik wel veel exemplaren ervan kunnen verkopen (300 euro prijsverschil met een 5s is toch aardig wat). Nu was het prijsverschil met de 5s gewoon veel te klein en dan kun je er natuurlijk op wachten dat de mensen gaan voor de duurdere telefoon. Immers, als je een telefoon van 600 euro kunt betalen moeten die 100 euro extra (voor een boel extra functies, mooiere materialen, snellere processor) niet zo’n heel groot probleem zijn, toch?

    • @lolindir: Nee, als in: Mensen denken van, ik ben toch gek als ik een 5c koop als ik voor 100 euro een veel betere 5S kan kopen. En daardoor verkoopt Apple meer S’jes dan C’tjes en dat is precies wat ze willen. En omdat de S meer verkoopt dan de C is de S ook nog eens goedkoper om te maken dus dubble winst voor Apple. En bijna iedereen trapt daar wel eens in. En bijna iedere fabrikant doet zo iets. Want het kost bijna niets voor de fabrikant. En vaak zit dat uitgebreide navigatiesysteem of die extra usb poort allang in het product en is het bijna een questie van een instelling veranderen of een klepje weghalen.

     • @robert110: Ik heb wel eens van deze strategie gehoord, en dit kan natuurlijk een motivatie zijn geweest voor Apple om de 5c zo hoog te positioneren. De mensen bij Apple zullen ongetwijfeld heel goed weten wat ze doen, maar toch verbaast het mij. Volgens mij was het plan van Apple juist om wat lager in de smartphonemarkt te gaan zitten met deze telefoon zodat ze meer mensen konden bedienen. Ik zie niet in waarom een 5c met een nog steeds tamelijk heftig prijskaartje een nieuw publiek naar de 5s zou moeten doorsluizen. Het publiek voor een high-end smartphone gaat namelijk sowieso wel voor de 5s, die kijken niet eens meer om naar een 5c…

 3. Je koopt dan ook een iPhone omdat je een egoprobleem hebt. Een iPhone 5c gaat niet veel van dat probleem verhelpen als je ook de 5s kan kopen. En dat is dus wat iedereen dan ook doet…

 4. Eigenlijk is dit van de 2 de aantrekkelijkste telefoon. Geen overbodige frutsels als vingerafdrukscanners en 64 bit CPU. En een stuk robuuster dan de wat fragiele 4S en 5S maar tov de 4S te hoog in de markt gezet. Maar Apple moest wel, dat wat de 5S toevoegt rechtvaardigt geen 200 euro meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *