‘Galaxy Note 8 wordt ’s werelds snelste Android-smartphone’

Samsung
Dat klinkt bij het marketing team als muziek in de oren.

Een eerste officiële blik op de nieuwe Galaxy Note 8 is dichterbij dan ooit. De phablet wordt naar alle waarschijnlijkheid nog deze zomer onthuld, maar tot op dit moment houdt het bedrijf haar kaken stijf op elkaar. Vandaar dat we het tot nu toe met geruchten moeten doen.

Gelukkig zijn het niet de minste geruchten die ons om de oren vliegen. Volgens het Chinese ITHome krijgt de Galaxy Note 8 namelijk als eerste de beschikking over de razendsnelle nieuwe Snapdragon 836 chipset van Qualcomm, een kleine upgrade ten opzichte van de Snapdragon 835 die bijvoorbeeld in de Galaxy S8 zit.

Zo beschikt de CPU over 2,5 GHz in de primaire kernen in plaats van 2,45 GHz en wordt de GPU met 740 MHz versterkt. Hoewel het qua brute kracht er dus niet heel erg op vooruit gaat, is het zeker niet nieuw wat Qualcomm hier doet. Zo kreeg de Snapdragon 820 van vorig jaar ook een vernieuwd broertje met de Snapdragon 821, die vooral efficiënter werkte.

Hoewel de verschillen op papier dus miniem zijn, kan dit een grote troef zijn voor het marketing team van Samsung. Waarschijnlijk maakt de Galaxy Note 8 namelijk als eerste gebruik van deze chip, waardoor het met recht ’s wereld snelste Android-smartphone genoemd mag worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *