Galaxy S10 – check deze grappige wallpapers voor cameragat

Waar zit de punch-hole?
Drie keer raden waar de Galaxy S10 punch-hole is verstopt.

Samsung heeft met de Galaxy S10 een hoop kleine dingetje verbeterd, maar een van de grootste veranderingen bij de nieuwste vlaggenschepen van Samsung is toch wel de selfie-camera. Specifieker, hoe de camera in het toestel is verwerkt. De zogenoemde punch-hole is behoorlijk onopvallend (vergeleken met een rand of notch) maar kan wallpapers nog wel eens verzieken. Een Nederlandse ontwikkelaar ging met dit probleem aan de slag.

Nederlandse ontwikkelaar Chainfire heeft een app uitgebracht met de briljante naam ‘Hidey Hole’. Galaxy S10-gebruikers kunnen de app downloaden waarna ze de optie krijgen om uiteenlopende wallpapers in te stellen die het ‘hole’ op creatieve wijze ‘hiden’.

Gebruikers krijgen tot dusver wat enkele vrijheden om de achtergronden aan te passen. Zo kun je de helderheid en het contrast wat tweaken, maar daar blijft het vooralsnog bij. De app is namelijk officieel nog niet uit (je kunt hem wel al gewoon downloaden en gebruiken), maar is volgens Chainfire in beta. Mogelijk worden er op ten duur nog meer functies en vooral nog meer afbeeldingen toegevoegd.

Op het moment is het aanbod al redelijk. Veel wallpapers maken op slimme manieren gebruik van het gat. Zo is het oog van Star Wars’ C3PO eigenlijk de camera van de Galaxy S10 en ook het oortje van Minnie Mouse is eigenlijk de camera. De mogelijkheden zijn in principe eindeloos, al hebben creatievelingen natuurlijk met een constante te maken: het gat gaat nergens naartoe, dus iedere afbeelding heeft het gat op dezelfde plek zitten.

Hoe dan ook, via Reddit vraagt de (in de Android-wereld) bekende app-maker feedback van gebruikers, van wie hij veel positieve feedback krijgt. Lekker bezig hoor, landgenoot!

Lees ook: Hoe stevig is de nieuwe Samsung Galaxy S10?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *