Gallery: met deze apparatuur maak je Bitcoins

Bitcoin miner
Zo ziet het maken van geld Bitcoins er dus uit. Gratis geld verdienen was nog nooit zo gemakkelijk.

Bitcoins bestaan al sinds 2009 en het is grappig om te zien hoe de apparatuur om ze te ‘minen’ steeds sneller, compacter en zuiniger is geworden. In den beginnen werden er gewoon een heleboel processoren aan elkaar geknoopt om genoeg rekenkracht te hebben. Later verschoof dat naar speciaal gebouwde FPGA’s zoals die ook gebruikt worden in MRI scanners en supercomputers.

Tegenwoordig is het beste wat je kan krijgen een Avalon ASIC. Dit is een ware dedicated Bitcoin mining machine. Het hele ontwerp is gedaan met één gedachte in het achterhoofd: Bitcoins vinden. De chips die erin zitten hebben een capaciteit van 65 gigahashes per seconde. Voor $6.800 heb je er al eentje, maar hou er rekening mee dat zo’n machine een redelijke stroomvreter is.

In onderstaande gallery kan je de ontwikkeling in chronologische volgorde zien. De laatste in het rijtje is de Butterfly Labs BitForce Mini Rig SC, maar die is op dit moment nog niet leverbaar.

Nu alleen maar hopen dat de koers van Bitcoins niet verder zakt. (via: gizmodo.com)

[lg_folder folder=”0_Divers/Bitcoin_miners/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

    • @the-budel-guy: Het spul staat doorgaans niet opgesteld in een gemiddelde woon- of slaapkamer, dus dat zal wel meevallen. Een behuizing biedt overigens maar weinig bescherming tegen stof. Wanneer ik mijn computerkast open schroef en zie hoeveel stof zich daar iedere keer weer ophoopt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *