Gameheld speelt Dark Souls uit met Guitar Hero-gitaar [video]

Dark-Souls
Dark Souls staat al bekend als een van de moeilijkste games ooit, maar voor deze gamer was dat nog niet genoeg. Hij besloot de volledige game uit te spelen met de knoppen op een Guitar Hero-gitaarcontroller.

Benjamin Gwin ging de ‘Guitar Souls’ uitdaging aan, en stelde al de knoppen in op zijn Guitar Hero gitaar. Het is op zich al bijzonder dat hij alle manieren om de game te besturen op een paar frets, een whammy bar, effectknop wist te proppen, laat staan dat hij de game ook fatsoenlijk kon besturen.

Dark-Souls-Gitaarcontrols

Zonder blocken
Door het beperkte aantal knoppen (dat je hierboven kunt zien), kon zijn karakter alleen vooruit, achteruit en rechts bewegen, terwijl de camera alleen linksom kon draaien. Het blokkeren van aanvallen kon niet, en ook het gebruik van heavy attacks was niet mogelijk. Het kostte Benjamin iets meer dan elf uur tijd om de game uit te spelen, wat ook zonder gekke besturing al een prestatie is.

De strategie van Benjamin was relatief simpel: trek het zwaarste en beste harnas aan en gebruik een wapen met een enorm bereik. Zijn hoogtepunten kun je terugkijken op zijn Twitchkanaal. Dit is niet de eerste keer dat hij dit soort bizarre prestaties levert. In het verleden speelde Benjamin Gwin Dark Souls met één hand uit, en maakt hij zich nu op op Dark Souls 2 uit te spelen met zijn gitaar. Bekijk hieronder een hoogtepunt van zijn avontuur, een van de lastigste eindbaasgevechten in de game.

[gv data=”iSCy4Bc0uMU”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *