Garmin nüviCam: navigatiesysteem en dashcam in één

Garmin nüviCam: navigatie en dashcam in één
We kunnen niet meer zonder navigatiesysteem en een dashcam is eigenlijk ook best handig, mocht je een keer een ongeluk krijgen. Maar heb je ze allebei nodig?

Wel als het aan Garmin ligt, al zorgen zij er met de nüviCam wel voor dat je nog slechts één apparaat hoeft aan te schaffen. Dit is namelijk het eerste navigatiesysteem met ingebouwde dashcam. De camera filmt continu of slaat de gemaakte beelden op na een botsing. De GPS zorgt er vervolgens voor dat er ook een locatie en een tijd wordt toegevoegd aan de beelden.

De camera wordt niet alleen gebruikt als dashcam, maar maakt ook allerlei andere functies mogelijk. Denk aan Forward Collision Warning, waarbij je een waarschuwing krijgt als je op je voorligger dreigt te botsen. Lane Departure Warning geeft een signaal af als je afwijkt van je rijstrook en Garmin Real Vision laat je zien wat er zich buiten je auto afspeelt.

Het navigatiedeel van de nüviCam lijkt ons in orde. Zo krijg je een 6-inch display en bevestig je het navigatiesysteem met een magnetische steun. Je kunt er via bluetooth draadloos mee bellen of live de weersvoorspelling en flitslocaties inladen. De Garmin nüviCam is vanaf eind mei 2015 verkrijgbaar en kost €379.

Nog geen reacties

 1. Bestuurders met dashcams, ik blijf het toch altijd zielige figuren vinden. Maar dat zullen de mannen in de jaren 70 ook gevonden hebben van de autogordels.

  • @mrs250: En toch rij ik geen centimeter zonder dashcam. Maak 50000 woon/werk km’s per jaar en maak net ff iets teveel debiele dingen mee op de weg. Ik heb in ieder geval altijd bewijs als me iets overkomt. Denk aan verlaten plaats ongeval, discussies over de schuldvraag enz enz.

   • @borrelnoot: ik rij 40 per jaar, voor het grootste deel in de gezellig drukke Randstad. Ik kan me echt niet bedenken wanneer ik nou een dashcam had willen hebben.

    De meeste filmpjes uit NL die online komen zijn van mensen die slecht lichtjes worden gesneden omdat ze op de linkerbaan zitten te trutten, met het anticiperend vermogen van een 5-jarige, al mopperend over de wegpiraten om hen heen.

  • @mrs250: en @parker: Ik rij niet met een dashcam om videos op youtube te zetten en te laten zien wat een ontzettend goede bestuurder ik wel niet ben. (Ik ben me er donders goed van bewust dat ik ook nog wel eens fouten maak). Ik heb het ding om als er brokken komen van de fout van een ander ik nog enig bewijs heb om aan te tonen dat het toch echt niet mijn fout was. Zelfs dan is het niet waterdicht, maar in een “jou woord tegen het mijne” situatie kan het net de doorslag geven.

 2. Nederlandse dascamfilmpjes zijn echt gruwelijk saai en belerend, meestal van volk dat er zelf om vraagt om gesneden of ge-brake-checked te worden..

 3. Mijn dashcam alleen kost 400 Euro. Het is ook belangrijk dat nummerplaten in het donker leesbaar zijn. Vergeet dat maar bij goedkope speelgoedjes uit China. Ondertussen heb ik ook een ongeval gehad met een bestuurder die geen voorrang gaf. Staat perfect op video in pikke donker.

 4. Ik dacht dat de navigatiemarkt langzamerhand verzadigd was, maar wel een top idee..
  Ik heb ook een dashcam in de auto, alleen is die niet echt “ingebouwd” waarom die niet altijd aanstaat.. Helpt af en toe als iemand irritant begint te doen voor je en je “doet” alsof je de dashcam aanzet HAHA werkt prima dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *