Geeft België EA miljoenenboete vanwege FIFA lootboxen?

FIFA 19: Evert ten Napel verklapt langverwachte feature
Lootbox is life voor EA.

De hele lootboxgate rondom EA’s Star Wars Battlefront het afgelopen jaar zal je vast en zeker niet ontgaan zijn. Uiteindelijk trok EA de keutel in en zorgde het ervoor dat je enkel lootboxen kreeg of kon kopen die cosmetisch van aard waren. FIFA’s Ultimate Team daarentegen bleef ongewijzigd.

Volgens de Belgische Kansspelcommissie is het plaatsen van lootboxen in games tegen de regel van de wet. Vandaar dat men in België een onderzoek start naar EA’s gebruik van lootboxen in de FIFA-games. Dit laat het OM in België weten aan VRT.

Volgens EA zelf is de werking van haar lootboxen niet te vergelijken met echt gokken, de reden dat deze spelvorm zo betwist is in België. Gokken is immers niet toegestaan voor minderjarigen, en aangezien kinderen vanaf 3 jaar al aan de slag mogen gaan met FIFA wil België dit dan ook niet in het spel hebben.

Er is kortom sprake van een verschil van mening. Niet zo gek ook, want EA verdient letterlijk miljoenen met deze lucratieve gamemodus. Het Belgisch openbaar ministerie richt zich op onder meer de weigering van EA om gehoor te geven aan het verzoek om te stoppen met lootboxen. Blizzard en Valve toonden echter aan met Overwatch en CS:GO dat lootboxen verwijderen vrij simpel is.

Eén reactie

  1. Terecht.
    1: Fifa UT is prima te spelen zonder ooit een cent uit te geven aan lootboxes. Zolang je je verstand gebruikt.
    2: zijn het nou net te mensen zonder gezond verstand die je probeert te beschermen voor deze lootboxes.
    3: EA zwetst uit hun nek: het is PRECIES het gevoel van gokken: ergens geld ingooien terwijl je weet dat je winkans eigenlijk klein is. Op het moment men het gevoel heeft dat winkans klein is en men dan toch wint; geeft het een gevoel van extase. En dag of een week later, wil men weer dat gevoel: verslavend dus. Precies de definitie van gokken.

    Zijn genoeg verhalen en video op youtube van mensen die je hiervoor had moeten beschermen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *