Geeft Nintendo de strijd om de console op?

De geruchten over de Nintendo Switch Pro doen dit wel vermoeden.

De strijd tussen Xbox Series X en PlayStation 5 zal, als het over gaming consoles gaat, 2020 in haar greep houden. Toch zagen we al eerder op basis van statistieken dat, tot verbazing van sommigen, de Nintendo Switch het meest populair blijkt.

Grote vraag is dan ook wat het antwoord van Nintendo zal zijn op de slag tussen Microsoft en Sony. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat er geruchten gaan over een Nintendo Switch Pro. Op basis van een lek in de Koreaanse media kunnen we het woord Pro echter wel tussen haakjes zetten. Op basis van de Engelse vertaling brengt het idee van Nintendo namelijk ten minste twee fikse teleurstellingen.

De eerste teleurstelling is dat de ontwikkeling nog flink wat tijd in beslag zal nemen. Daarmee zou deze Nintendo Switch Pro pas in 2021 te verwachten zijn. Als dit klopt zou Nintendo de strijd tussen de twee grootste concurrenten laten passeren.

Daarbij zou, op basis van hetzelfde rapport, de kwaliteit van de beelden zwaar tegenvallen. Nintendo zou namelijk voor de processor de handen ineen slaan met NVIDIA. Hoewel dit merk zeker in staat is om beeldresolutie in 4K te verzorgen zou de gevraagde capaciteit om gaming in 4K-resolutie mogelijk te maken te veel gevraagd zijn.

Dat zou betekenen dat gamers die aan het eind van het jaar over willen stappen de keuze hebben tussen 2 consoles die wel 4K-resolutie kunnen leveren en elkaar vast met mooie aanbiedingen af zullen troeven. Het andere alternatief is wachten op een console die later komt en beduidend minder kwaliteit heeft. Die keuze lijkt eenvoudig gemaakt.

Toch raden we de makers van Xbox en PlayStation aan om Nintendo niet te onderschatten. Nintendo heeft weliswaar geen concrete toekomstplannen bekend gemaakt, maar de strijdvaardige woorden van Nintendo’s topman laten zien dat men zeker nog niet is uitgespeeld in de gaming-markt.

Afbeelding: Nintendo

4 reacties

 1. De xbox en playstation kosten tijdens hun lancering ruim 2x zoveel als een Switch (lite).
  Dat is wel een sterke voordeel.
  Daarbij heeft Nintendo vrijwel altijd al net wat anders gedaan.
  Juist die diversiteit geeft Nintendo z’n kracht. Vooral vandaag de dag waar het vaak alleen maar om sterker & mooier gaat, En toch zien Nintendo’s eigen games er zeer goed uit! (Mario Galaxy op de Wii in 480p bijvoorbeeld!)

  • @lolindir: Nintendo maakt opvul consoles … Ze vullen aan op datgene wat men mist bij de andere platformen.
   That’s it !
   Absoluut geen bedreiging voor de andere consoles of PC want die hebben hun eigen vaarwater.
   Zijn maar weinig mensen met alleen een Nintendo. De meesten hebben een PS4 of Xdoos erbij voor de populaire moderne games en Nintendo voor de niche games en voor de kids.
   Nintendo moet het van zijn software hebben want de hardware op console gebied is al bijna 20 jaar ruk.

   • @turbobrick: Het is maar hoe je het ziet zullen we maar zeggen, maar..
    De Wii en DS zijn mooie voorbeelden: Niet alleen namen ze ontzettend veel jongere (meisjes) en oudere publiek, wat het gehele gaming genre heeft geholpen in algemene populariteit te stijgen, en meer geaccepteerd te worden. (Net als de telefoon apps)
    En Ook ik heb me zeer goed met de DS en Wii vermaakt!
    Hele toffe unieke gaming ervaringen. En dat waren by far niet m’n eerste games.

    Het verschil hier is heel simpel: Bij Nintendo koop je de DS met ingebouwde touchscreen, of een Wii met “ingebouwde” motion controls.

    Daar tegenover heeft “maar” 5-10% van de ps4 eigenaren een PSVR, en daarmee is het sneller een niche met minder support, hetzelfde geld voor de PS Move, en helaas ook de Kinect. Ik heb het vaker gezegd en ik blijf erbij. De kinect had gebundeld moeten blijven, want het is heel toffe tech! Als iedereen er 1 heeft, gaan we bij veel games toffe unieke elementen zien.

    De DS had bijvoorbeeld ook 2 schermen, EN ELKE game maakte er gebruik van, al was het maar de zoveelste kaart of whatever.
    Het doet precies wat het moest doen, meer scherm voor overige info.

    Dus nee, Nintendo is echt niet alleen van de software. 😛
    Het gaat ook neit om pure power, en een gunstiger prijskaartje is ook nooit verkeerd. (Daarbij scoorde de Wii op betrouwbaarheid bijvoorbeeld een heel stuk hoger dan xbox 360 of ps3…)
    Des te toegankelijker gaming maar is toch? 🙂
    En divers! Heb het soms helemaal gehad met de zoveelste shooter… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *