Geld crowdfund-campagne naar autos en strippers

Skully Helm
De bedenkers van de Skully hebben je centen gebruikt voor allerlei toffe dingen – maar niet voor de beloofde motorhelm met AR-technologie.

In plaats daarvan gingen de opbrengsten van de IndieGoGo-campagne (meer dan 2,5 miljoen dollar, tien keer zo veel als gevraagd) naar zaken als sportwagens, vakanties naar Hawaii en de typische andere dingen die je doet wanneer het geld niet op kan.

We hoeven gelukkig niet te gokken waaraan het geld precies is uitgegeven, want de hele zaak werd onthuld door voormalig assistente Isabelle Faithhauer, die de CEOs (de broertjes Mitch en Marcus Weller) nu heeft aangeklaagd. In de documenten die ze heeft aangedragen noemt ze onder meer de volgende zaken:

Huur van appartement in Marina-district van San Francisco
Een Dodge Viper
Nog een Dodge Viper, nadat de eerste total loss raakte in een crash
Huur van een Lamborghini voor een weekend
Vier motoren
2000 dollar in de stripclub en nog eens 2000 voor limousines
$2345 aan schilderijen
Eersteklas, last-minute vlucht naar Hawaii

Dat er nog een AR-helm aan zit te komen (van Skully, dan), dat is niet bepaald waarschijnlijk te noemen. De updates op de Indiegogo-pagina volgden het inmiddels gebruikelijke pad (updates, vertragingen, het spijt ons, meer geld nodig, nog meer geld nodig, even nog, héééél even nog, sorry we zijn failliet en je geld is weg). De laatste update sluit af met:

We realize there are many unanswered questions and that this is a very upsetting situation. We are truly sorry.

Je kunt de zaak zoals ingediend door Faithhauer, inclusief alle bizarre bestedingen, hier nalezen.

3 reacties

  1. Damn! Dat is echt zonde.. Heeft veel potentie dit product, vandaar denk ik ook de grote hoeveelheid ‘sponsoren’. Heel jammer dat ze er zo mee omgegaan zijn. Je zou zeggen dat Mitch en Marcus Weller toch ook in dit product een toekomst gezien zouden hebben.

  2. Laten we zeggen dat er 40% marge op zo’n helm moet zitten, dan vind ik het uitgave patroon nog wel mee vallen. Tuurlijk, slim is het niet, maar het is niet zo alsof de volle 2,5 mio weggesnoven zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *