Gelekt: dit zijn de plannen van Netflix met Resident Evil

Eindelijk is er concreet duidelijk wat de streamingdienst van plan is.

Netflix heeft de smaak te pakken met het uitbrengen van eigen content gebaseerd op games. Eerder zagen we al The Witcher als serie uitkomen op Netflix. Een weergaloos succes dat laat zien dat de streamingdienst wel degelijk snapt hoe een game te verfilmen.

Het is bekend dat Netflix bezig is met een verfilming van Resident Evil, maar details waren nog wat vaag. Tot nu. Er is een synopsis opgedoken van Resident Evil. Het verhaal werd gedeeld op een afgeschermde site, exclusief bedoeld voor pers.

Zo weten we nu dat het verhaal zich zal afspelen in de fictieve plaats Clearfield, Maryland. Deze stad begeeft zich in de buurt van Washington D.C, de hoofdstad van de Verenigde Staten. Geen toeval: de politiek is betrokken bij het creëren van het zogenaamde T-Virus. De serie speelt zich 26 jaar af na de ontdekking van dit virus.

Misschien het zoveelste zombie-verhaal, maar het klinkt interessant. Deze nieuwe serie zal uitwijzen of het net zo’n hit gaat worden als The Witcher of toch misschien een tegenvaller. Met een Netflix Original weet je het maar nooit..

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *