Crowdfunding succes: Pono muziekspeler met high-quality sound

Pono player
Neil Young heeft opnieuw meer dan 6 miljoen dollar opgehaald voor zijn muziekspeler Pono, waarmee je kunt genieten van muziek in hogere kwaliteit.

De muzikant lanceerde in april een Kickstarter-campagne voor de Pono Music en haalde acht keer meer op dan het beoogde doel van 800.000 dollar (6,2 miljoen dollar). Hiermee werd Young’s product een van de populairste projecten ooit op Kickstarter.

Na deze succesvolle campagne is de muziekspeler nu op Crowdfunder te vinden. Hier kunnen investeerders aandelen kopen in het bedrijf. Ook daar staat de teller inmiddels op 6,2 miljoen dollar. Pono Music komt niet alleen met de muziekspeler, maar ook met een downloadservice, waarmee het bedrijf zich focust op high-quality geluid. De digitale muziekstore moet gevuld worden met meer dan 2 miljoen titels, die 30 keer meer sound data bevatten dan normale MP3-bestanden.

Het project van Young krijgt veel aandacht van collega’s uit de muziekwereld, zoals Bruce Springsteen. Ook vanuit de techwereld zijn er een aantal belangrijke mensen die interesse hebben in de startup, waaronder Werner Vogels van Amazon en Laird Malamed van Oculus.

3 reacties

  1. In oktober zou ik em moeten krijgen, ben erg benieuwd of het idd beter is. Inmiddels vallen de techneuten over elkaar heen om te “bewijzen” dat deze speler niet beter kan klinken dan een standaard cd speler…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *