Gerucht: productie retina scherm iPad mini start binnenkort

iPad mini
Apple weet de ontwikkeling van nieuwe producten altijd in dikke mist te hullen en daarmee eindeloze speculaties en geruchten te voeden. Maar aangezien Apple afhankelijk is van verschillende toeleveranciers, kan niet worden voorkomen dat er zo nu en dan wat informatie uitlekt.

Toeleverancier LG dat de retinaschermen voor de iPad mini mag produceren, staat in de startblokken om de lopende band een flinke slinger te geven. Volgens Richard Shim van NPD DisplaySearch tegenover CNET, zal LG de massaproductie in juni of juli starten. Dat rijmt aardig met eerdere geruchten dat de volgende iPad mini in het najaar zal worden gelanceerd.

Het 7,9 inch grote (of kleine zo je wilt) scherm van de iPad mini krijgt naar alle waarschijnlijkheid een resolutie van 2048 x 1536 pixels, dus een verdubbeling van de huidige resolutie. Apple laat de retina schermen tevens bij andere fabrikanten produceren, om niet volledig afhankelijk te zijn van één partij. Voorheen kwamen de schermen bij rivaal Samsung vandaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *