Meer info over goedkopere MacBook Air bekend

‘Goedkope MacBook Air met Retina display in aantocht’
Goedkoper, en een nog scherper beeld.

Nog even en Apple lanceert een spiksplinternieuwe MacBook. Anonieme bronnen uit de productieketen vertellen tegenover Digitimes dat Apple plannen heeft om in het tweede kwartaal een goedkopere variant van de MacBook te lanceren. Qua prijskaartje is hij net iets duurder dan de huidige MacBook Air.

Of Apple met dit charmeoffensief twijfelaars over de streep weet te trekken die de laptops van het Amerikaanse techbedrijf nu te duur vinden en daarom voor Windows kiezen, moeten we maar afwachten. Ming-Chi Kuo van investeringsmaatschappij KGI Securities meldde begin deze maand al dat een goedkopere MacBook onderweg was.

Retina

Het scherpere prijskaartje is niet het enige verkoopargument dat Apple uit de hoge hoed tovert. Volgens anonieme bronnen krijgt de 13,3 inch grote laptop een Retina HD display. De schermresolutie krijgt hiermee een boost van 1440 x 900 pixels naar 2560 x 1600 pixels. Video’s zijn hierdoor nog scherper. Een groot aantal producten van Apple is al uitgerust met Retina displays: denk bijvoorbeeld aan de MacBook Pro, iPad Pro en de iPhones.

De Retina-schermen worden volgens Digitimes bij LG afgenomen. Het Koreaanse technologiebedrijf voert eind mei of begin juni de productie op van de nieuwe hogeresolutieschermen. De nieuwe MacBook Air ligt dan waarschijnlijk niet veel later bij ons in de schappen. De aankondiging van de laptops vindt vermoedelijk in juni plaats, als het Worldwide Developers Conference (WWDC) plaatsvindt.

2 reacties

    • @720s: Simpel, de MacBook Air is een zwaar verouderd toestel dat eigenlijk niet meer meekan. Die 12″ MacBook is veel moderner, platter en kleiner en derhalve eigenlijk de directe opvolger van de Air. Echter, de Air verkoopt simpelweg te goed om uit de schappen te houden. Het is nog altijd een van de belangrijkste toestellen, vandaar dat Apple hem nog even in de aanbieding houdt.

      In 2016 was het de bedoeling dat de 13″ MacBook Pro zonder TouchBar de MacBook Air ging vervangen. Ondanks een redelijke sprong in specs was het prijsverschil (700 euro, later iets minder) te groot om dit te rechtvaardigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *