Google Assistant komt naar Android TV

Android TV
De assistent van de zoekgigant is straks te gebruiken op een televisie met Android.

Dat heeft Google aangekondigd tijdens CES in Las Vegas. Bezitters van een Android TV kunnen straks stemcommando’s geven. Het openen van Netflix, het afspelen van een bepaalde serie of hoelang het duurt om naar je werk te rijden.

Alle functionaliteiten die op een Android-toestel kunnen worden uitgevoerd, kunnen straks ook op een Android-TV worden uitgevoerd. Het feit dat Google de slimme assistent naar de woonkamer brengt kan zorgen voor een doorbraak. Aan de andere kant is niet iedereen fan van het geven van spraakcommando’s. In stilte een afstandsbediening bedienen heeft voor de meesten nog altijd de voorkeur.

Google Assistant op Android TV zal over ergens in de komende maanden worden uitgerold. Het Amerikaanse techbedrijf heeft geen specifieke releasedatum bekendgemaakt. De assistent zal als eerste gelanceerd worden in de Verenigde Staten. Wanneer wij aan de beurt zijn is niet duidelijk. Google Assistant is compatibel met TV’s die draaien op Android 6.0 Marshmallow en hoger. De feature werkt tevens met de NVIDIA Shield.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *