Google Chrome maakt irritante sites het leven zuur

Google Chrome websites
De populaire browser onderscheidt zich van de rest.

Google Chrome is al een tijdje de meest populaire internetbrowser van het moment. Enkele jaren geleden nam het definitief de koppositie over van het logge en niet vernieuwende Internet Explorer van Microsoft. Google doet het echter niet rustig aan en blijft innoveren met handige nieuwe features.

In de experimentele Canary build van Google Chrome spotte Android Police (via The Verge) namelijk dat de browser het mogelijk maakt om websites permanent te dempen. Handig wanneer jouw favoriete site(s) bijvoorbeeld automatisch video’s en/of reclame afspeelt. Google vermeldt de zeer fijne feature inmiddels ook in een blogpost.

Op dit moment is het mogelijk om tabbladen in Chrome te dempen via de rechtermuisknop, maar de standaard-versie van de browser herinnert op dit moment niet wanneer je dezelfde website eerder hebt gedempt. Het is de verwachting dat de feature van de Canary build over enkele weken in de officiële versie verschijnt.

Mocht je zelf de testversie van Chrome gebruiken, dan merk je dat de nieuwe functie automatisch uitgeschakeld staat. Het dempen van websites kan door de code –enable-features=SoundContentSetting, waardoor je eindelijk in alle rust kunt genieten van je favo websites.

Nog geen reacties

 1. Mooi, dat ga ik eens helemaal los laten op Apparata.nl en Autoblog.nl dan want jullie advertentie methodes loopt echt de spuigaten uit de laatste weken.

  Autoplay video lawaai, onhertraceerbare geluidsfragmenten en meervoudige scherm bedekkende advertenties en auromatisch bewegende expanderende advertenties zodat je ze niet in 1 keer kan weklikken……

  Hadden jullie niet ooit beloofd nooit auto play advertenties te gebruiken..??!!!!!

  Ik heb nog nooit een ad-blocker op jullie los gelaten uit respect maar daar komt rap verandering in, en anders laat ik jullie wel geheel achter en haal ik mijn info wel elders.

 2. Mooi, dat ga ik eens helemaal los laten op Apparata.nl en Autoblog.nl dan, want jullie advertentie methoden loopt echt de spuigaten uit de laatste weken.

  Autoplay video lawaai, onhertraceerbare geluidsfragmenten zelfs als je naar een ander browsertabje gaat en meervoudige scherm bedekkende advertenties en automatisch bewegende / expanderende advertenties zodat je ze niet in 1 keer kan weg klikken……

  Hadden jullie niet ooit beloofd nooit auto play advertenties te gebruiken..?!

  Ik heb nog nooit een ad-blocker op jullie los gelaten uit respect, maar daar komt rap verandering in, en anders laat ik jullie wel geheel achter en haal ik mijn info wel elders en bekijken jullie het maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *