Google Glass voor visueel gehandicapten

WTF een doos?!
Je denkt eigenlijk niet zo vaak na over je zintuigen. Je pakt iets op, ziet wat het is, voelt het gewicht, en identificeert het, allemaal in een oogwenk. Maar als een van die zintuigen wegvalt kan techniek je helpen.

Dapper Vision’s OpenGlass project gebruikt de camera in Google Glass voor meer dan het maken van mooie plaatjes. Dit stukje techniek wordt nu gebruikt om aan visueel gehandicapten de wereld om ons heen te interpreteren en die informatie auditief terug te geven aan de gebruiker.

Het project bestaat uit twee applicaties; Question-Answer en Mememto. De eerste maakt een foto van het object dat de gebruiker in zijn handen heeft, en vraagt aan zowel Twitter als Amazon’s Mechanical Turk wat dat object is. Andere mensen kunnen dan posten wat het is en zo de gebruiker helpen, waarmee zij mogelijk Bitcoins kunnen verdienen.

De andere applicatie, Mememto, laat de gebruiker een snapshot nemen van een bepaalde ruimte of situatie en daar een gesproken notitie bij maken. Als deze dan nog een keer in die situatie is, zal Google Glass die notitie weer afspelen. Een soort Geofencing, maar dan met plaatjes in plaats van locaties.

Dapper Vision zegt dat het project nog in de testfase blijft totdat Google Glassware vrij beschikbaar maakt. Ondertussen is het bedrijf de achterliggende structuur van het uitbetalen van Bitcoins aan het bouwen, zodat dit zo snel mogelijk de markt op kan en de visueel gehandicapten kan gaan helpen in hun dagelijks leven.

[gv data=”CEDg0k1HsH8″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *