Google One voor Android is een stuk beter geworden

Google One voor Android is een stuk beter geworden
Dit is er nieuw.

Goed nieuws voor gebruikers van Google One. Het Amerikaanse techbedrijf heeft zijn clouddienst van iets nieuws voorzien. Met Google One kun je bestanden opslaan in de cloud. Nieuw is dat Google One automatisch een backup maakt voor gebruikers die een abonnee hebben op de dienst. Enige vereiste is wel dat je een Android-apparaat gebruikt in combinatie met de dienst. Het fijne van een automatische backup is dat je er geen omkijken meer naar hebt.

De dienst maakt een backup van je tekstberichten, contacten, apps, foto’s en video’s. De dienst kost een paar dollar per maand en dan krijg je toegang tot 200 GB opslag. Google One werd vorig jaar geïntroduceerd. De dienst is familie vriendelijk, want je kunt je account delen met anderen binnen het gezin. Natuurlijk kan dit laatste ook met huisgenoten of vrienden.

Er kunnen maximaal vijf mensen van één account gebruik maken. Handig om kosten te delen en als je niet alle 200 GB’s nodig hebt. Het voordeel van zo’n dienst is dat als je telefoon laat vallen en deze is kapot, dan zijn al je dierbare foto’s en video’s in elk geval in de cloud veilig bewaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *