Google Pixel viert bijzondere mijlpaal

Google Pixel mijlpaal
Het toptoestel van 2016 is zeker niet onopgemerkt gebleven.

Het is inmiddels meer dan een half jaar geleden dat Google voor het eerst haar Pixel-modellen op de markt bracht. Nu we over een paar maanden een nieuwe Pixel-generatie verwachten, stapelen de geruchten zich al aardig op. Toch is er dankzij de huidige toestellen nog zeker wat te vieren.

Naar alle waarschijnlijkheid zijn er namelijk meer dan een miljoen Google Pixel en Pixel Xl-smartphones verscheept wereldwijd. Hoewel Google officieel geen verkoopcijfers publiceert voor haar toestellen, zijn deze getallen gebaseerd op de data uit de Google Play Store.

Een van de belangrijkste features van Google Play is dat het aangeeft hoe vaak een applicatie geïnstalleerd is op andere Android-apparaten. Door te kijken naar de installaties van een applicatie zoals de Pixel Launcher, die exclusief voor de Pixel en Pixel XL is bedoeld, kunnen we een ruwe schatting maken van hoeveel Pixel-smartphones er verkocht zijn.

Volgens Ars Technica is zeer recent het aantal geschatte installaties van 50.000-100.000 naar 1.000.000-5.000.000 keer gestegen. Terwijl Google 7 maanden nodig had om 1 miljoen Pixel-toestellen te verschepen, verkocht Samsung in de eerste 26 dagen 5 miljoen Galaxy S8 (Plus)-modellen. Bij nader inzien toch niet zo’n heel imponerende cijfers voor Google. Een héél klein feestje dan maar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *