Google plant smartwatch met in-display camera

Vreemd..
Er is bijna geen gadget meer zonder camera te verkrijgen.

Terwijl smartphones steeds meer camera’s krijgen, worden ook andere apparaten zonder echte noodzaak voor een camera uitgerust met een digitaal oog. Zo onthulde Honor bijvoorbeeld recentelijk hun smart TV met pop-up camera. Ook Google plant een camera in een van hun producten; zoals de titel suggereert, zou er een smartwatch met in-display camera kunnen verschijnen.

Althans, als we deze patentaanvraag van Google mogen geloven. Het document illustreert een slim horloge met een camera onder het display en we lijken nu ook redelijk zeker te weten dat Google aan een slim horloge werkt. Nou ja, het patent komt uit halverwege 2017, maar de geheimhouding liep vandaag af. Het zou dus een reeds aan de kant gegooid concept kunnen zijn. Hoe dan ook, het is alweer een tijdje geleden dat de zoekgigant met een product in deze categorie kwam en een nieuwe generatie smartwatches met nieuwe functionaliteiten zou helemaal niet zo gek zijn.

Dat er een camera in het scherm verwerkt zou zitten, is daarbij een flinke vooruitgang. Niet alleen is er geen enkel mainstream slim horloge met vergelijkbare in-display features op de markt, we hebben zelfs nog nauwelijks iets van een in-display camera gezien in de gehele breedte van de tech-industrie.

Mocht Google inderdaad met een dergelijk concept komen, dan is de aantrekkingskracht (in tegenstelling tot dezelfde integratie van technologie in smart TV’s) overduidelijk. Je kunt namelijk al een hoop met slimme horloges en zelfs met selecte modellen videobellen of selfies maken. Mochten die features naar een Google smartwatch komen, dan wordt de gadget werkelijk een extensie van je smartphone. En dat zonder notch of raar randje.

Update 29-08-2019 (17:45): Het artikel suggereerde dat er nog geen smartwatches zonder camera’s bestonden. Dat is gerectificeerd omdat er wel degelijk selecte modellen mét camera worden verkocht. Ook is verduidelijkt dat het om een Google smartwatch met in-display camera gaat, wat nog zo goed als nieuw is voor de tech-industrie.

4 reacties

 1. Waaaat?
  quote/ Niet alleen is er geen enkel slim horloge met vergelijkbare features op de markt, we hebben zelfs nog nauwelijks iets van een in-display camera gezien in de tech-industrie/un-quote
  Ik heb er hier toch al enige tijd een liggen met een 4Mp Cam, compas, gyroscoop, hoogtemeter, playstore, internet, met sim, pusch-notificaties, enz, enz.
  Hoezo is dit innovatief, dis is er gewoon hoor

  • Voor de duidelijkheid, het gaat om een in-display camera en het artikel is aangescherpt. Klopt het dat je een smartwatch met in-display camera hebt? Tijdens mijn research heb ik op enkele plaatsen over obscure wearables met in-display camera’s gelezen, maar heb er bij grote webshops geen kunnen vinden.

  • Er zijn inderdaad een aantal smartwatches met camera op de markt, zelfs eentje uit 2014. Het artikel is aangescherpt omdat het hier strikt gaat om een in-display camera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *