Google Stadia onder vuur door falen Chromecast

Auteur: , 6 Reacties
Het gaat niet soepel

Problemen bij Google.

Gisteren schreven we al over de launch van Google Stadia, die op allerlei vlakken behoorlijk rommelig verloopt. Maar naast de vreemde timingen van Google gaat er nog iets anders behoorlijk mis: het streamen zelf.

Het hele (en behoorlijk revolutionaire) idee van Google Stadia is dat je high-end kunt gamen op ieder scherm. Je hebt geen console nodig, slechts een scherm waarop je de beelden van een van de twintig topgames kunt aanschouwen. En daar gaat het mis.

Gebruikers klagen op Reddit dat het apparaatje wat Stadia streamen op een TV mogelijk maakt. De Chromecast van meerdere gebruikers zou zo heet geworden zijn, dat hij out zou vallen. Hierdoor is Stadia voor hen dus niet bruikbaar op een smart TV.

Het is vooralsnog onduidelijk of het een hardwareprobleem is, of dat het om een bug gaat. Het is ook nog onbekend of dit een groot probleem is of dat slechts sommige early adopters last hebben van oververhitting van hun Chromecast.

Sommige gebruikers vertellen in dezelfde post dat er met de originele Google Chromecast niets aan de hand is maar zodra ze de nieuwere Chromecast Ultra (die bij het peperdure Stadia-pakket geleverd wordt) gebruiker gaat het mis. Het gaat hierbij om gewone content streamen; Stadia is alleen via de Chromecast Ultra mogelijk. Hoe dan ook, het lijkt erop dat de Ultra het probleem is.

Anderzijds zou het ook zomaar kunnen dat de overdracht van data het probleem is. Hoewel er in theorie niet zoveel onderscheid zou moeten zijn tussen het streamen van Netflix-content of een game, suggereert een Reddit-gebruiker dat het format anders is en dat 60fps streamen te veel is voor het ontvangertje. Bijna alle videocontent bestaat namelijk uit 24 beeldjes per seconde dus in theorie zou er drie keer zoveel data verwerkt moeten worden door de Chromecast Ultra.

Wat het probleem ook is, de lancering van de nieuwe technologie is op dit moment verre van vlekkenloos. Daar kan Disney wel over meepraten.

Foto @google6 reacties

Zoals vaker verteld, Google moet STOPPEN met hardware maken !! Dat kunnen ze gewoon niet, veels te vaak issues.
Focussen op software, iets wat ze wel kunnen.

Stadia loopt voor geen meter (waar we al bang voor waren) en dat wetende dat nu anderhalve paardekop erop gamed. Als het populair zou worden is het qua netwerk niet bol te werken en ook de duizenden ISP op deze planeet gaan het niet trekken.
Hier in NL, een land met toch echt dikke verbindingen, loopt het niet zoals men gehoopt had. In vele andere landen is het concept kansloos, zeker als vele gamers stadia gaan gebruiken.
@turbobrick: Maar door het niet te doen ontwikkeld het ook niet verder.
Ik zit zelf regelmatig op een shitty Ziggo wifi (dat stomme Ziggo kastje kan alleen 2.4Ghz!!).
En hetzelfde concept met Streamen in Shadow (Volledige Windows10 ipv. alleen games) gaat vlekkenloos!
Met Google’s superieure servers is het concept erg haalbaar.
Ze hadden het een Beta moeten noemen zonder belachelijk prijskaartje, dan had je nu een stuk minder klachten van ongeduldige mensen. (Natuurlijk kan een code laat verzonden/ontvangen worden, Het is niet alsof je nu ineens maanden moet wachten of dat mensen tegelijkertijd gratis accounts kunnen maken en je voor zijn…)

Valt allemaal reuze mee, Zolang Google de boel maar online houd, en de missende features zo snel mogelijk uitrolt komt het helemaal goed. Ben zelfs blij met wat extra Concurrentie van Google zodat Microsoft & Shadow vanzelfsprekend ook op hun hoede moeten blijven.

Ik ben via Shadow hoe dan ook al helemaal om. Het duurt letterlijk jaren voordat ik de ShadowPC heb afbetaald met mn huidige abbonement. Heb hier geen grote PC, met hitte, herrie, energieverbruik, zelf upgraden, en noem allemaal maar op. (En ik mis het ook niet) Het IS de toekomst. en de toekomst is nu. cliche maar in dit geval gewoon werkelijkheid. (Onlive werkte destijds jaren terug ook al verrassend goed. de techniek staat niet stil)
@lolindir: Superieure servers zijn leuk maar aan alles zit een grens.
Tenzij je bij Google op het campus zit heb je gewoon te maken met een ISP en die kunnen niet onbeperkt data laten streamen. Enig idee wat het verbruikt per uur ? Laat 50% van de gamers nu eens dezelfde tijd spelen via stadia en dan hebben de diverse ISP’s een uitdaging en is er geen sprake meer van een Fair Use Policy.
In NL is internet zeer goed te noemen maar pak een Duitsland of zelfs de USA en het internet is verre van geweldig op een hoop locaties.
Nu speelt er geen hond op, maar hoe draait het geheel straks met miljoenen gamers ?
Zelfs glasvezel kent zijn grenzen.

Enne, je moet iedere game full price kopen, en daar bovenop betalen voor de service.
Velen dachten dat je betaalde voor de streaming dienst en je koos de games die je wilde spelen.

Kijk, tot nu toe hebben ze nog niks laten zien wat onmogelijk was, next Gen gaming zeg maar, een PS8 ofzo !
Kom eens met games die onmogelijk zijn op dit moment om thuis te draaien ipv allemaal games die we al jaren kennen en de gamers al grijs hebben gespeeld…
@turbobrick: Oh ja helemaal mee eens.
Ze zijn nu ook iets te vroeg (met een relatief mager aanbod). En inderdaad geen exclusive game of feature die niet elders mogelijk is.
Het geheel had gewoon een Beta moeten heten.
Maar waar ik meer op doel is dat dit wel daadwerkelijk de toekomst is.
En dat die toekomst voor veel mensen nu al toegankelijk is. Iemand moet het doen en Google heeft gewoon een goede potentie. Denk hierbij dan ook vooral aan casual gamers die straks via de Youtube play now button direct aan de slag kunnen.
Vooral als er gratis accounts, en gratis demo’s of free2play games beschikbaar zijn.

nogmaals, ik doel alleen op de potentie, Die is ontzettend hoog en kan theoretisch gezien inderdaad “een Ps8” pullen.
Inderdaad jammer dat dat nog niet het geval is, En de eerste variant zal ongetwijfeld een premium pakket worden.
Maar dit is de kant die we op gaan.
En ik zit dus zelf best stabiel in het Shadow pakketje en heb ik het verleden een goede ervaring gehad met Onlive. De mogelijkheden zijn er. En net als bij digitale games is het een kwestie van tijd voordat je geen keuzes meer hebt.
Dus wat mij betreft kunnen we er het beste alvast aan wennen.
Net zoals het verdwijnen van de headphone jack zal dit langzaam gaan. Dus dat scheelt. maar zo sta je nooit voor een verassing lol.
@lolindir: De toekomst, idd misschien wel.
Maar data zal een issue worden, zeker als de halve wereld zo gaat gamen.
We gaan het zien. Ik kijk voorlopig wel langs de zijlijn.
kinderfouten waren te verwachten, en dit wordt ergens in 2020 wel weggewerkt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).