Google Vluchten wil serieuzer worden

Google Vluchten wil serieuzer worden
Stap 1: sluit je data voor andere gebruikers.

Maak je wel eens gebruik van Google Vluchten bij het zoeken naar de goedkoopste of juiste vliegticket? Er is een kans dat je dit in de toekomst vaker gaat doen. Op 10 april 2018 sluit Google de toegang tot dienst QPX Express API. Dit is het zoekprogramma van Google Vluchten. Sinds de aankoop van de API deelt Google het programma met derden. Andere sites maken hier dankbaar gebruik van, maar dat is dus volgend jaar afgelopen.

Dit zal gevolgen hebben voor de websites die van de API gebruik maken. Google zal het vermoedelijk een worst zijn. Met deze maatregel komt er vermoedelijk meer verkeer naar Google Vluchten en dat betekent meer advertentie inkomsten. Bovendien kan de zoekgigant via deze weg meer data verzamelen aan de hand van alle zoekacties van de gebruikers.

Google zal nog wel moeten werken aan de marktpositie van Vluchten. Websites als Bing Travel, Cheaptickets of Kayak zijn bekender en populairder dan de zoekmogelijkheid van het techbedrijf uit Mountain View. Overigens maken deze drie namen ook gebruik van de API, wat dus straks afgelopen is. (via HackerNews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *