Google werkt momenteel hard aan Glass 2.0

Google Glass 2.0
Mocht je nog twijfelen of Google serieuze plannen had om een slimme bril op de markt te brengen, dan kunnen we je geruststellen. Achter de schermen wordt momenteel hard gewerkt aan versie 2.0 van Google Glass.

Tijdens een bijeenkomst liet Mary Lou Jepsen van Google X zich ontvallen dat ze momenteel zo’n drie uur per nacht slaapt, omdat er zo hard wordt gewerkt aan een definitieve productieversie. Er waren geruchten dat eind dit jaar Google Glass voor iedereen beschikbaar zou komen, maar het lijkt nu op dat dit pas volgend jaar gaat gebeuren.

Heel veel details mocht Mary Lou van Google-oprichter Sergey Brin niet verklappen, maar als we tussen de regels door lezen wordt toch het één en ander duidelijk. Zo stelt ze dat verschillende designs belangrijk zullen zijn voor het succes van smartwatches. Je draag immers ook niet elke dag dezelfde kleren.

Met een beetje fantasie heeft die opmerking ook betrekking op Google Glass. Het zou leuk zijn als de techniek van Glass gemakkelijk te combineren zou zijn met verschillende monturen. Wat dat betreft zal het sowieso een uitdaging zijn om Google Glass er wat ‘normaler’ uit te laten zien.

Qua mogelijkheden ziet Mary Lou Jepsen vooral veel in het snel maken van foto’s en bijvoorbeeld het helpen van mensen met Alzheimer. Die mensen kunnen door middel van gezichtsherkenning geholpen worden in het dagelijks leven. (via: technologyreview.com)

Bij de ontwikkeling van de software voor Google Glass wordt ook gebruikgemaakt van de kwantumcomputer die Google eerder dit jaar kocht. Zo moet onder andere een verschil gemaakt kunnen worden tussen een bewuste knipoog/knipperbeweging en een onbewuste knipoog.

2 reacties

  1. Ik ben dan vooral benieuwd naar de reactie van de mensen. Ik bedoel, toen de mobiele telefoon uitkwam in de jaren 90: “wie loopt er nu zo over straat!!?1!”, “daarmee wil je toch niet gezien worden?! ” etc.

    Toen kwamen de grote smartphone (4.5, 5 inch) zelfde verhaal en is nu ook de normaalste zaak van de wereld.

    Nu de smartwatches komen en de glasses hoor je iedereen hetzelfde roepen als in de jaren 90. Let maar op, over 2 a 3 jaar is er niks bijzonders meer aan en loop je er waarschijnlijk ook zo bij.

  2. en dan moeten ze weer iets nieuws gaan uitbrengen…ik ben benieuwd hoe het zit met diefstal van google glass, een dure telefoon kan je verstoppen in je broekzak, een smartwatch onder je mouw maar een bril! Je kan de google glass ook met je eigen glazen gebruiken dus als iemand je bril pikt sta je daar wel mooi zonder je nodig hebbende brilglazen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *