Bijna helft iPhone & iPad gebruikers laat iOS 8 links liggen

iOS8-Adoptie
Het wil Apple maar niet lukken om het aantal iOS 8-gebruikers te laten stijgen. De vorige versies van het besturingssysteem zijn nog steeds erg populair.

Apple heeft zojuist nieuwe cijfers onthuld, waaruit blijkt dat na 55 dagen (tot 10 november) 56 procent van de gebruikers iOS 8 gebruikt op zijn iPhone of iPad. Veertig procent gebruikt nog steeds trouw iOS 7, de overige vier procent draait op een oudere iOS-versie.

Nauwelijks groei
Het opvallende is dat dit betekent dat iOS 8 nauwelijks gegroeid is vergeleken met een maand geleden. Toen bleek namelijk dat op 27 oktober 52 procent van de iOS-eigenaren hun toestel had geüpdatet naar het nieuwe besturingssysteem.

Als we dit vergelijken met het tempo waarop iOS 7 geadopteerd werd, wordt het verschil goed duidelijk. In hetzelfde tijdbestek had 66 procent zijn iPhone of iPad naar iOS 7 geupgrade, zo meld statistiekenwebsite Fiksu. iOS 6 was met 69 procent nog populairder. iOS 5 was in 2011 met 53 procent zelfs nog populairder dan iOS 8 nu is.

Waarom?
De reden dat iOS 8 zo langzaam opgepikt wordt is niet bekend. Het kan liggen aan de geruchten dat het oudere iPhone en iPad modellen trager zou maken, of dat er zoveel vrije ruimte nodig was om de update te installeren. Het drama met het wegvallen van de mobiele verbinding na het lanceren van iOS 8 maakte het er niet beter op. Apple was daardoor genoodzaakt om snel een nieuwe versie van het besturingssysteem te lanceren.

Twijfel je zelf ook nog of je iOS 8 wel echt nodig hebt? Bekijk dan deze lijst met de vijf grootste vernieuwingen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *