Lek onthult alles over monsterlijke Huawei Mate 20 Pro

Alles ligt op straat
Ondertussen weten we zo’n beetje alles over het monsterlijke toestel van Huawei.

Smartphonegigant Huawei zal op 16 oktober in London haar nieuwe reeks high-end smartphones aan de wereld tonen, maar wij hebben natuurlijk al de heetste nieuwtjes voor je klaarstaan. Het patroon in de gelekte informatie over de Mate 20 Pro is daarbij eenduidig: het vlaggenschip wordt een absoluut beest!

De Israëlische website G-Rafa kreeg recentelijk de presentatie in handen die Huawei gaat gebruiken om hun nieuwe paradepaardjes te onthullen. Daaruit blijkt dat Huawei definitief voor de dikste smartphone op de markt gaat, want de features van de Pro-variant in de Mate 20-reeks gaan de meeste gangbare smartphones ver voorbij.

De gewone Mate 20 krijgt dan wel een stevige processor maar die krijgt de Pro-versie ook. Dat is dan ook waar de overeenkomsten ophouden.

De Mate 20 Pro krijgt namelijk een absurd 6,9-inch display; het Chinese merk heeft duidelijk iets met onwerkbaar grote schermen, zo blijkt uit dit aankomende toestel. Daarnaast zal de Mate 20 Pro standaard worden uitgerust met 6GB werkgeheugen (tegenover de 4GB RAM van de Mate 20) en een accu op steroïden van een stevige 4200 mAh, 200 mAh groter dan die van de Mate 20.

Op het gebied van biometrische beveiliging heeft Huawei ook niet stilgezeten. Het toestel gaat namelijk FaceID implementeren, al zou de technologie sneller werken dan die van de iPhone XS. Tja, Huawei wil ook wel héél graag concurreren met Apple. Daarnaast zal de Pro een in-display vingerafdrukscanner krijgen terwijl de Mate 20 het bij een conventionele scanner houdt.

Maar er is meer, want de Mate 20 Pro krijgt een nieuwe technologie genaamd ‘Bone Voice ID’. In plaats van een ‘conventionele’ stemherkenning zou Bone Voice ID zelfs in luide omgevingen en door middel van betere parameters kunnen horen of de juiste gebruiker het toestel probeert te ontgrendelen.

Verder lijkt het erop dat eerdere berichten over een gelekte Mate 20 Pro niet waar zijn. Zo zou uit deze foto blijken dat het toestel van de op twee na grootste smartphonefabrikant ter wereld géén notch zou krijgen. In plaats daarvan lijkt het toestel te worden uitgerust met een relatief grote notch. Huawei heeft het design immers naar eigen zeggen uitgevonden.

Alle informatie zal halverwege oktober dus officieel worden onthuld en tot die tijd heb jij alvast de tijd om te overwegen of je de super krachtige smartphone wilt gaan aanschaffen. Zo ja, dan verwachten we wel een stevig prijskaartje voor een smartphone die tevens op het gebied van specs mee kan draaien met de andere grote jongens.

3 reacties

 1. 7″ schermen. In geen 7 jaar ga ik die gebruiken. De enige heroverweging zal ik maken als het opvouwbare scherm gemeengoed wordt en zo’n ding in ingeklapte toestand de formfactor heeft van een 5″ telefoon o.i.d.

  • @rrrobert: dat zei 90% 5 jaar geleden ook over die ‘koelkasten’ met een 5 inch scherm.
   Wat blijkt, vrijwel niemand wilt vandaag de dag nog een smartphone met een scherm van 5 inch of minder. 5.5 tot wel 6.5 inch is wat de mensen willen getuige de verkoopcijfers van dergelijke modellen.

   Dus …..

   • @turbobrick: ik zou zo’n compact toestel anders nog best wel willen. Alleen verdom ik het om een overpriced iPhone 8 of Sony XZ2 compact aan te schaffen, of een of andere overjarige entry level telefoon.

    Ik gebruik nu de Honor 8, die binnenkort waarschijnlijk wordt vervangen door de Honor 10. Veel meer keuze heb ik zogauw niet, vrees ik. Andere ‘kleine’ telefoons als bijvoorbeeld de Xiaomi Mi 8 SE of de Nokia 6X lijken me ook wel wat, maar bieden (voor alsnog) geen ondersteuning voor de 800 MHz LTE/4G frequentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *