GTA Online overspoeld door beginners, veteranen worden gek

Foto @Rockstar Games

GTA Online wordt momenteel overspoeld met beginners en veteranen weten niet wat ze ermee aan moeten.

Grand Theft Auto V is ondertussen al bijna 7 jaar oud. Desalniettemin ziet de game nog steeds talloze nieuwe of terugkerende spelers het spel opstarten. Maar in een MMO als GTA Online is een nieuwe influx aan spelers niet altijd even leuk. Zeker als je al jaren als een bezetene drugs smokkelt in een geordende online wereld die nu pure chaos is geworden.

GTA Online overspoeld door beginners

De laatste maanden is GTA V en de online variant, GTA Online, populairder dan ooit. In mei besloot gameplatform Epic Games het spel gratis weg te geven. Volgens ontwikkelaar Rockstar verbrak GTA Online in aanloop naar de gratis give away al maanden lang het spelersrecord. Een week na de actie werd dit absurde record gevestigd. We kunnen ons alleen maar voorstellen hoeveel gamers GTA Online tegenwoordig spelen, laat staan hoeveel van die spelers beginners zijn.

Ongeschreven regels?

Nu is er in principe niets mis met het uitproberen van een nieuwe game. Maar GTA Online is een bijzonder beestje. De online wereld heeft eigen (ongeschreven) regels die beginners nog moeten leren. Anderzijds hebben ook individuele spelers weer eigen opvattingen over wat wel en niet kan. En wat gebeurt er dan? Absolute chaos die – zeker voor veteranen – behoorlijk irritant kan worden.

Sommige doorgewinterde spelers maken er op de officiële GTA Online Reddit een grapje over. Andere gamers maken beginners het leven zuur door ze met de absurde wapens uit GTA Online te vernederen. ‘Oh, je schiet telkens op me met je stoere pistool? Hier heb je letterlijk een bombardement op je harses.’ Weer andere spelers halen plezier uit het spelen met beginners. Soms is het gewoon grappig om een noob te zien stuntelen, soms geeft het voldoening om ze te helpen.

Maar welke filosofie je ook hanteert; er is momenteel veel chaos in GTA Online. Ja, meer dan normaal! En dat komt omdat veteranen niet weten wat ze aan moeten met beginners die zo nu en dan een missie verstoren, je leven moeilijk maken of gewoon een beetje irritant lopen te doen. Het zal nog even duren voordat de nieuwste aanwinst en voor GTA V de fijne kneepjes van online crimineel zijn hebben uitgevogeld. Tegen die tijd zal er dan weer een actie lopen waardoor wéér een lichting nieuwelingen zich in de game stort.

Nog geen reacties

  1. Het spijt me, maar het is klinkklare bullshit!!
    Het valt mij op dat het over het algemeen de zgn “veteranen”, zoals hier mooi omschreven,juust diegenen zijn die de nieuwen dwarsliggen.
    Een heel leuk voorbeeld: er zit ook in gta v-online een bepaalde verhaallijn om verder te komen, daarbij heb je hulp nodig van andere spelers. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat bij bepaalde heist-opdrachten het echt de nieuwere spelers zijn die je daarbij helpen, de “veteranen” gaan over het algemeen alleen maar lopen klieren. (ik heb al eerder een account gehad en ben bij lvl 838 gestopt, maar ben na verloop van tijd met een andere account opnieuw begonnen… 1 onderdeel van de heist met Lester kan ik nu niet afspelen omdat ik continue door de andere “veteranen” tegen gewerkt wordt, zoals moedwillig gaan lopen zieken, tijdens missies er uitstappen, zodat je niet genoeg teammembers hebt om een heist af te maken etc). Ik denk dat het meer met de instelling van de persoon erachter te maken heeft, maar het valt wel op dat nieuwere spelers veel vaker geneigd zijn om elkaar vooruit te helpen, jammer maar waarheid.

  2. Ik vind het wel leuk al die nieuwe gebruikers. kan ik ze helpen om te wat geld te verdienen in het spel.
    en het is wel lekker bijverdienen met nieuwe accounts maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *