GTA spelen wordt gaver met deze Google Glass-app

GTA spelen wordt gaver met deze Google Glass-app
Voor fanatieke GTA-gamers wordt de hoofdgadget van Google ineens erg interessant. Iemand heeft de kaartgegevens die je in het spel te zien krijgt doorgelust naar een zelfgemaakte app voor Google Glass.

Mike DiGiovanni, die eerder een app maakte waarmee je met Google Glass foto’s kon maken door te knipperen, is met de ontwikkelaarskit voor Glass aan de gang gegaan om het te integreren in GTA. Helaas kon hij hiervoor niet het nieuwe GTA V gebruiken, want het moest een versie zijn die op de PC is te spelen. Het werd uiteindelijk GTA III.

Met Mike’s Glass-app wordt de GPS-informatie die je in het spel altijd in een hoek te zien krijgt, doorgestuurd naar het schermpje van Google Glass, waar het met een framerate van ongeveer 10 fps in beeld komt. Dit wordt verzorgd door een stukje software dat op je PC of Mac draait. Vervolgens is de navigatiemodule altijd in je gezichtsveld te zien, maar buiten je beeldscherm.

“Is it a bit hacky? Absolutely! But as a proof-of-concept to demonstrate how devices like Glass can be used as a secondary display, it gets the job done, and does a damned good job of conjuring up further concepts. Imagine being able to say “Okay Glass, set waypoint to Ammu-Nation” instead of having to pause the damn game every time.”

De app is overigens nog niet op de markt, daarvoor wacht Mike totdat de verbeterde .SDK-kit voor Glass uitkomt. Geeft niet, aangezien de Glass toch nog niet op grote schaal wordt verkocht. (via Techcrunch)

Kijk, zo werkt Google Glass

[lg_folder folder=”Google/Glass/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *