Hacker die 500 miljoen euro jat krijgt een beloning!

Hacker die 500 miljoen euro jat krijgt een beloning!

Hacker die 500 miljoen euro jat krijgt een beloning!

Nou ja, krijgt…hij moet wel even de 500 miljoen euro retourneren. En dan kan hij een leuke ‘beloning’ verwachten.

De hacker deed zijn crypto-kraak een paar dagen geleden. Al snel gaf hij aan dat hij spijt had. Maar tot nu toe heeft hij nog niet alles teruggestort. Doet hij dat wel dan wacht hem een leuke beloning, namelijk een geldbedrag van 500.000,- dollar.

Hacker krijgt beloning

Maar of dat echt gaat gebeuren, dat is maar de vraag. Hij heeft veel teruggestort, maar nog niet alles. De prijs die hij kan krijgen is een ‘bug bounty’ om precies te zijn. Dit is een beloning die wordt aangeboden door technische organisaties aan degenen die beveiligingsproblemen melden. Nou, dat is hier wel aan de hand.

In een verklaring verwees Poly Network (daar zijn de crypto’s gestolen) naar de dader als een ethische hacker. Het gedecentraliseerde financiële platform bedankte de hacker voor het ‘helpen verbeteren’ van de beveiliging, maar vermeldde niet hoe het de beloning zou betalen en of het was geaccepteerd.

Dader

De dader, of in ieder geval een persoon die dit beweerde, bevestigde dat Poly Network hem een ​​premie van 500.000,- dollar had geboden om de gestolen activa terug te geven. Daarbij kreeg hij ook de garantie dat hij niet verantwoordelijk gehouden zou worden voor de roof.

Woensdag al begon de hacker crypto’s terug te storten. Poly Network zei vrijdag dat de hacker voor 340 miljoen dollar aan activa had terugbetaald in een digitale portemonnee.

Meerdere experts discussiëren op het internet waarom hij nu opeens zoveel spijt heeft gekregen. Sommige denken dat het bijna onmogelijk is om een dergelijke grote hoeveelheid digitale munten te ‘verstoppen’ en op de lange termijn wit te wassen en uit te betalen. Andere suggereren dat de hacker bang is geworden om te worden bloot gesteld. Met alle gevolgen van dien. Want hij heeft van veel mensen, veel geld gestolen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *