HarmonyOS – Het eerste product met het nieuwe OS

Dat is 'm dan
Honor heeft een primeur.

Afgelopen vrijdag onthulde Huawei na maandenlange speculatie officieel hun eigen besturingssysteem HarmonyOS. In dit artikel beschrijven we alles wat we over de software weten, waaronder dat het voorlopig nog niet op veel producten beschikbaar kan zijn. Het eerste nieuwe product dat daarbij met HarmonyOS zal worden uitgebracht, is reeds aangekondigd.

Zoals al gehint in het gelinkte artikel, zal het een smart TV worden dat als eerste HarmonyOS zal gaan dragen. De Honor Vision (van dochterbedrijf Honor) werd al eerder in dit artikel beschreven; hij heeft namelijk een vreemde eigenschap.

De 4K 55-inch smart TV’s hebben namelijk een 1080p pop-up camera in de televisie verwerkt. Het toestel zal in twee uitvoeringen uitkomen. De standaard versie (16GB opslagruimte) en een Pro-uitvoering (32GB opslagruimte). De Pro wordt met $680 omgerekend zo’n $150 duurder dan zijn kleine broertje.

De TV met pop-up camera past in het plaatje dat Huawei schetste tijdens de presentatie van HarmonyOS. Het besturingssysteem moet een naadloze connectie tussen producten met HarmonyOS verzorgen.

Dat betekent dat gebruikers hun smartphones en tablets straks kunnen linken met de TV om bijvoorbeeld met hun smartphone-toetsenbord te tikken op de TV. Met de camera kunnen gebruikers gezichtsherkenning gebruiken, hun lichamen laten traceren en hun houding laten detecteren.

Tja, van mij hoeft er geen camera op m’n TV maar een connectie tussen allerlei apparaten kan soms ontzettend handig zijn. Over een kleine week komt de Honor Vision uit in China en er is nog niets bekend over een wereldwijde release.

Foto @Huawei

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *