HBO heeft het moeilijk met Game of Throne spin-off’s

game-of-thrones-spin-of-netflix
Pakt Netflix deze lucratieve markt af?

Toen in mei de laatste aflevering van Game of Thrones werd uitgezonden was dit natuurlijk even slikken voor de fans. Ook HBO zal het betreuren dat de immens populaire serie op haar einde liep. Toch was er een goedmakertje. Men zou maar liefst vijf spin-off series maken in de vorm van prequels en sequels. Nu blijkt er in dat schema de klad te zijn gekomen. Eerder waren er al 2 van de vijf onzeker geworden of toch nog niet gepland.

Gisteren maakte HBO bekend dat de derde spin-off, met als werktitel ‘The long night’ het niet gaat halen. Na opname van een proefaflevering, die volgens berichten met veel problemen gepaard ging, heeft men afgezien van het bestellen van die serie. De bedoeling was dat de serie 1.000 jaar voor het tijdperk van Game of Thrones zou spelen en zou draaien om hoe de helden van de ‘gouden eeuw’ in de ‘dark ages’ zijn beland. Schrijfster Jane Goldman en actrice Naomi Watts kunnen dus op zoek naar iets anders.

Tegelijkertijd heeft HBO wel een andere prequel besteld. De serie ‘House of the Dragon’ speelt zich korter (300 jaar) voor de tijd van Game of Thrones af en is gebaseerd op het boek ‘Fire and Blood’, geschreven door George R.R. Martin. Hiermee is de connectie met Game of Thrones qua verhaallijn duidelijk. Daarbij is Martin naast filmschrijver Ryan Condal aangetrokken als executive producer om de lijn ook filmisch te bewaren. Men gaat in de serie in 10 afleveringen het verhaal vertellen van de burgeroorlog waar House Targaryen (de voorouders van Daenerys) in terecht zijn gekomen.

Hoewel deze serie het hart van menig GOT-fan harder zal laten kloppen van verwachting (uiteraard bewaart men de releasedatum voor een nieuw persmoment) valt niet te ontkennen dat de plannen voor diverse spin-offs redelijk uitgedund zijn. Het feit dat het succesvolle producersduo van GOT, David Benioff en Dan Weiss nu exclusief voor Netflix werkt zou er wel eens op kunnen duiden dat zij in dat gat gaan springen. Het wordt dus weer een spannende tijd voor de streamingfans.

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *