Heb jij het gehoor van een professioneel producer?

Muziekstudio
Bij het produceren van muziek is het handig om genuanceerde verschillen in compressie en equalisatie te kunnen horen. Op deze site ontdek je of je goed genoeg bent.

iZotope, maker van verschillende softwarepakketten voor muziekproductie, heeft een reeks videos waarin de basis van onder meer de basis van EQ-en wordt uitgelegd (het balanceren van de verschillende geluidsfrequenties). Dat is vaak nogal nauwkeurig werk, dus de perfectionist heeft eigenlijk ook een perfect gehoor nodig (deels is dat te oefenen).

Met een nieuwe test ontdek je nu zelf hoe goed jouw gehoor ontwikkeld is. Als je naar deze pagina gaat en op Start the challenge drukt, krijg je een serie geluiden, waarbij je steeds moet proberen vast te stellen van welk geluid het EQ gewijzigd is. Je staat onder tijdsdruk en zoals gezegd zijn de verschillen subtiel. In andere fases krijg je ook de kans zelf te EQ-en, om zo te proberen een geluidsfragment na te maken.

Test jezelf hier.

Nog geen reacties

  1. Hier moet je dan weer voor inloggen. Philips had twee jaar lang een vergelijkbare, maar ook uitgebreidere test genaamd ‘Golden Ears Challenge’. Volgens mij hoefde je daar geen gegevens bij op te geven.

    Harman Kardon heeft nog steeds een test die je kan downloaden en die het nóg uitgebreider doet, maar het is wel een stuk saaier: http://harmanhowtolisten.blogspot.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *