Heb jij recht op gratis update van iPhone, MacBook of iPad?

apple-programma-vervanging-aanvullende-reparatie-garantie
Ook wanneer de garantie verlopen is en ook wanneer jouw iPhone niet kapot is.

Apple staat bekend om haar stringente beleid op het gebied van reparaties, die ook wel eens duur uit kunnen pakken. Aan de andere kant worden er problemen geconstateerd die eigenlijk terug te voeren zijn op de fabrikant van de iPhone. Op zo’n moment wordt er een actie gestart. Zo kon je de batterij van oudere smartphones laten vervangen en kan je nu in sommige gevallen jouw MacBook Pro van een nieuwe accu laten voorzien.

Vaak gaan dat soort updates langs je heen als je zelf geen problemen met jouw iPhone ervaart. Ook kan het zijn dat een probleem niet in de media verschijnt. Daarbij is er een categorie iPhone gebruikers die denkt dat zij geen recht hebben op updates als de reguliere garantie is verstreken. Dit is echter een misvatting. De ‘programma’s voor vervanging en aanvullende reparatie’, zoals Apple ze zelf noemt, gelden voor iedere iPhone van het betreffende type, ongeacht garantietermijn en ongeacht de vraag of jij die problemen ook ervaart. Sterker nog, vaak wil men liever vervangen of repareren voordat je problemen hebt om schade (en vooral in Amerika) claims te voorkomen.

Om inzichtelijk te maken welke programma’s er voor welke apparaten lopen heeft Apple een webpagina ingericht waarop alle lopende acties vermeld zijn. Op dit moment zijn dat er 14. Het oudste programma loopt al sinds 2013 en heeft betrekking op inleveren van niet-officiële adapters. Het oudste vervangingsprogramma betreft de Apple USB-lichtnetadapter van 5 W (model A1300) voor Phone 3GS-, iPhone 4- en iPhone 4s-modellen.

Ook voor andere iPhones, waaronder de iPhone 6 serie en iPhone X, lopen momenteel programma’s. Daarnaast zijn er diverse programma’s voor de MacBook, MacBook Air en MacBook Pro. Ook voor de Beats Pill XL luidspreker is een vervangingsprogramma.

We raden je dus aan om de webpagina te bekijken. Als er een actie voor jouw Apple device geldt kun je het beste direct contact opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *