Help de Russen met het kraken van Tor en word rijk

tor netwerk
Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Rusland deed deze maand wel een heel opvallende oproep op zijn website.

Het ministerie wil er namelijk alles aan doen om gegevens te bemachtigen van Tor-gebruikers. Tor, ook wel The Onion Router, zorgt ervoor dat het IP-adres van gebruikers wordt afgeschermd, waardoor geblokkeerde websites toch bezocht kunnen worden. Het netwerk werd tien jaar geleden in het leven geroepen door onder andere het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Vooral in Rusland stijgt het aantal Tor-gebruikers explosief. Dit heeft onder meer te maken met de strengere maatregelen die het land eerder nam met betrekking tot het wereldwijde web. Illegaal films en muziek downloaden is er niet meer bij voor de Russen. Het is dan ook niet heel verwonderlijk dat het aantal Tor-gebruikers afgelopen maand toenam met 120.000 nieuwe users.

De NSA waagde eerder al een poging om het anonieme netwerk te kraken, maar faalde. Dat zegt veel, gezien de technieken waar zij over beschikken. De Russische overheid wil echter maar wat graag in de gaten houden wat ‘zijn’ anonieme internetters uitspoken en heeft onderzoekers om hulp gevraagd. Zij moeten het netwerk ontmantelen. Lukt dat, dan belooft Vladimir Poetin ze een vergoeding van 85.000 euro.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *