Hemlis: een soort WhatsApp, maar dan versleuteld

Hemlis
In de nasleep van het PRISM-schandaal waarin de NSA je data opslaat, springt de Zweed en voormalige woordvoerder van The Pirate Bay Peter Sunde in op de vraag naar diensten waarin Ome Obama niet kan meekijken. Enter Hemlis.

Hemlis moet volgens de mede-oprichter van de BitTorrent-zoekmachine een veilig alternatief worden voor bestaande instant messaging-diensten. Berichten worden versleuteld verzonden, waardoor een eventuele onderschepper of gleufhoed binnen een NSA-achtige instantie niet ziet wat erin staat. Het bericht wordt weer ‘ontsleuteld’ op het apparaat van de ontvanger.

Sunde is nu met een team van ontwikkelaars geld aan het ophalen voor de ontwikkeling van de app. Het doel is gezet op 100.000 dollar, met de belofte dat áls de applicatie er komt, er geen reclame wordt getoond en je informatie niet wordt doorverkocht aan derden.

De Android- en iOS-app wordt gratis, maar voor extra features zoals het versturen van foto’s moet eenmalige een betaling worden gedaan. Bedragen zijn nog niet bekend. Heck, het is zelfs nog niet zeker of de app er komt. Maar het is de activistisch ingestelde Sunde menens; er MOET een berichtendienst komen waar overheden niets mee kunnen. Sunde:

We’re building a message app where no one can listen in, not even us. We would rather close down the service before letting anyone in.

Hieronder wordt Hemlis (Zweeds voor ‘geheim’) uitgelegd door Sunde en Co. Momenteel hebben ze al zo’n 20k opgehaald, en ja, je kan ze financieren met Bitcoins.
[gv data=”oPeujbY3feM”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *