Het kan! Een case voor de Samsung Galaxy Fold

Het kan
Er komen drie verschillende varianten uit van Spigen’s Galaxy Fold cases.

Ik heb veel respect voor de jongens van Samsung, Huawei en andere merken voor het ontwikkelen van een technologie die – voor smartphone-industrie begrippen – voor het eerst sinds jaren écht innoverend is. Het is niet makkelijk om iets geheel nieuws te ontwikkelen. De jongens van Spigen mogen daarentegen ook een klopje op de schouder ontvangen voor het maken van een case voor die nieuwe technologie.

Ik heb het natuurlijk over de opvouwbare smartphone, die op zichzelf al ingewikkeld genoeg is. Het was dan ook maar de vraag hoe hoesjesmakers zoals Spigen alle bewegende delen zou kunnen beschermen. Je wilt immers niet eerst ruim €2000 euro neerleggen om vervolgens na een week twee halve Samsung Galaxy Fold’s te hebben.

Het Amerikaanse bedrijf had volgens The Verge nog voordat de Galaxy Fold officieel was aangekondigd meer dan 20 prototypes. Na het Unpacked Event ging Spigen gelijk aan de slag om een passend prototype te maken. Er zullen drie varianten uitkomen.

We hebben het dan over de Thin Fit, de Ultra Hybrid en de uitvoering waar het bedrijf veelal voor bekend staat: Tough Armor. De drie zullen, afgaande op de benaming en renders, drie verschillende functies hebben. De dunste uitvoering zal de toch al ietwat dikke Galaxy Fold zo nauw mogelijk volgen, waardoor het hoesje dunner, maar waarschijnlijk ook minder stevig is.

De Tough Armor wordt dik en log, maar uitzonderlijk sterk. De Ultra Hybrid zal een middenweg bewandelen tussen stevigheid, flexibiliteit en dun design. Die laatste is tevens de enige case die transparant is. Alle hoesjes worden gemaakt van een combinatie van thermoplastic polyurethane (TPU) en polycarbonate (PC).

Maar hoe werkt het bewegende middenstuk dan? Nu, hoewel Spigen niet zo veel details vrijgeeft (uiteraard vanwege het risico op sterke concurrentie), zou het middenstuk gemaakt zijn van een speciale constructie van buigbaar materiaal. Vanwege het design van de Galaxy Fold zal niemand er omheen kunnen: het verbindende middenstuk wordt de zwakke plek van het toestel, zowel in het basisdesign als na het beschermen met een hoesje.

De hoesjes van Spigen moeten nog voor de release van de Galaxy Fold eind april beschikbaar zijn. Of Samsung zelf een hoesje gaat uitbrengen, of zelfs gaat meeleveren, is nog niet bekend.

Foto @Spigen (via: TheVerge)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *