Het kan nu: YouTube-video’s in 4K met 60 fps afspelen

Het kan nu: YouTube-video's in 4K met 60 fps afspelen
Waarschuwing: je hardware wordt er ietwat heet van.

4K-video’s op YouTube zijn niets nieuws. Die staan al sinds 2010 op de videosite, en werden in 2013 opeens een stuk zichtbaarder toen YouTube een 4K-knop aan de player toevoegde. Het ging tot nu toe echter video’s met een framerate van 30 fps (frames per seconden), maar inmiddels is het maximale fps toegenomen, wat het beeld nog fraaier maakt.

Op het YouTube developers channel zijn namelijk video’s opgedoken met een 4K-resolutie en een framrate van 60 fps. Het gaat om zes video’s, en om ze zonder haperingen af te spelen heb je goede hardware nodig. Aangezien de video’s 4096 bij 2160 pixels of 3840 bij 2160 pixels bevatten, is een 4K-monitor een vereiste. Ook je videokaart dient voldoende power te hebben, anders krijg je slechts een diashow te zien en draait je koelsysteem overuren.

De 4K + 60 fps setup werkt bij ons vooralsnog alleen in Chrome. Zelf testen of je hardware het aankan doe je HIER of met de video hieronder.

[gv data=”-iSFM-T-F_0″][/gv]

Eén reactie

  1. Wat me nou nog het meeste frustreert; ik heb dus zo’n mooie retina Macbook Pro, maar die 4K films kan hij dus niet aan. Ik ben benieuwd wat voor pc je dient te hebben om dat soepel te doen als het met 8gb ram niet lukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *