Hier, 3 nieuwe Huawei midrange smartphones

Huawei probeert het nog een keer
Huawei probeert het vlug nog een keer met een solide midrange reeks.

Huawei loopt de laatste tijd bakken met geld mis door alle beschuldigingen van Donald Trump en maatregelen van grote jongens als Google. Toch komt de verstoten Chinese budget smartphonefabrikant met een nieuwe reeks smartphones.

De Nova 5-reeks bestaat uit de standaard Nova 5, de Nova 5 Pro en Nova 5i, allemaal uitgerust met een 6,39″-inch OLED-scherm. De Nova 5 wordt daarbij uitgerust met de gloednieuwe Kirin 810 processor (een energiezuinigere, iets minder krachtige Kirin 980). Verder krijg je voor zo’n $400 een redelijke 6GB RAM en 128GB opslagruimte.

De Pro van zo’n $430 is tevens uitgerust met OLED-display, 8GB RAM en 256GB opslag, om nog maar te zwijgen over de Kirin 980 chipset die eerder de Huawei P30 Pro aandreef. Check onze eigen review van die smartphone in dit artikel.

De goedkoopste in de reeks is de Nova 5i ($320) met LCD-scherm. Het toestel komt met een Kiri 710, 6GB RAM en 128GB opslagruimte.

Huawei komt kortom met een bijzondere reeks, want de mid-range toestellen verschillen niet zo veel van elkaar. De grote verschillen zijn de processoren en de hoeveelheid opslagruimte. Dat laatste is overigens geen probleem, want Huawei komt met uitbreidbaar geheugen. De toestellen zijn zelfs uitgerust met een headphone jack!

Om het rare karakter van de toestellen nog verder te belichten, alleen de Nova 5i krijgt géén waterdruppel notch, maar een punch-hole camera aan de voorkant. De minder elegante camera-oplossing is verwerkt in de Nova 5 en 5 Pro.

Tot slot zijn de prijzen ook een beetje gek. De goedkoopste versie is bijna een budget-phone, terwijl de Nove 5 en 5 Pro behoorlijk dicht op elkaar zitten wat betreft prijskaartje. Dat heeft alles te maken met de mindere processor en het goedkopere scherm. Eerder bracht Apple ook een LCD-budgetmodel uit. Geen gekke strategie dus, wat die verkocht behoorlijk goed.

Vooralsnog is niet duidelijk op welke schaal en waar Huawei de toestellen gaat lanceren. De reeks lijkt namelijk heel erg op de nieuwe P20 Lite (2019), dus het zou als een soort regionale reboot kunnen dienen. Anderzijds zou het ook een poging kunnen zijn om hun (grotendeels) Android-loze smartphones aan een nieuwe markt bloot te stellen. De reeks komt in elk geval eind deze maand in China uit, met later een mogelijke verdere release in andere landen.

Lees ook: Zoveel mensen gebruiken dagelijks een Huawei-smartphone

Bron: GizmoChina
Foto @Huawei

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *