Hierdoor klagen Fortnite-profs over recente update

Streamers zijn boos
Streamers zijn boos omdat Epic de game weer volledig heeft omgegooid.

Patch 8.20 voor Fortnite was een vreemde toevoeging aan de game, zo stellen meerdere professionele Fortnite-spelers, waaronder Ninja. Ja, de update is niet zo desastreus als de recente Apex-update die iedereens account naar level 1 terugzette, maar het heeft wel degelijk een grote impact op de gameplay.

Op 19 februari werd patch 7.40 uitgebracht en die update had een grote impact op de populaire game van Epic. Wanneer je een speler doodde, kreeg je namelijk een beetje health en wat materialen, terwijl het verzamelen van grondstoffen een stuk sneller ging.

Die update is dus eind maar weer teruggedraaid en professionele spelers vinden het maar niks. Ninja windt er geen doekjes om: “Ik ga het gewoon naar buiten gooien: dit is de slechtste patch die ze ooit hebben uitgebracht. Dit is zeker de meest controversiële patch die ze ooit gelanceerd hebben.” Tja, ik zou ook kritisch zijn als ik zo veel geld kreeg om het superieure Apex te spelen.

De reden voor het terugdraaien van de patch is voor Epic simpel, zo stellen ze in de patch notes: “We vinden dat het heeft geresulteerd in een ongezonde niveau aan agressief spelen, waardoor andere reeds relevante strategieën minder effectief werden.”

En er zit wat in; professionele spelers doen niets anders dan jagen voor kills. Ze moeten immers content maken en 20 minuten looten om vervolgens door de storm gedood te worden is niet bepaald toffe content. Zij hebben dus baat bij het zoveel mogelijk killen van andere spelers, zeker als ze daar in-game nog voor beloond worden. Maar voor de gemiddelde speler was het volgens Epic te extreem. De bonus was te groot terwijl beginnende spelers geen schijn van kans hadden.

Desalniettemin is het een moeilijke situatie voor Epic, want onder andere de grootste (en wellicht ook rijkste) Fortnite-streamer is niet tevreden met de keuze. Het zal nog zeker een paar dagen duren voordat Epic met hun beslissing komt, maar als ze dit probleem niet weten te managen, dan moeten ze oppassen voor de nóg grotere volksverhuizing richting Apex.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *