Hilarisch: Dit is Siri’s schunnige definitie van ‘moeder’

Motherfucker
Samuel L. Jackson wordt hier blij van.

Dat accuratesse niet altijd even belangrijk is, bewijst Siri’s definitie van het woord ‘mother’. Een Reddit-gebruiker ontdekte dat, wanneer je doorvraagt over de definitie van ‘moeder’, je een hilarisch antwoord krijgt.

De eerste definitie die Siri geeft is netjes en correct: ‘Een vrouw die een kind of kinderen heeft gebaard.” Als ze vraagt of je een tweede definitie wilt horen, wordt het daarentegen schunnig. Volgens Siri is ‘mother’ namelijk ook een afkorting van het woord ‘motherfucker’. Siri bewijst eigenhandig dat Samuel L. Jackson dus geen monopoly heeft op het Amerikaanse scheldwoord.

[gv data=”c0LBi1MHoaU”][/gv]

Siri is daarentegen niet geheel de mist in gegaan, want de slimme assistent haalt al haar definities uit de Oxford English Dictionary. Na de initiële definitie stelt het online woordenboek dan ook daadwerkelijk dat ‘mother’ een afkorting is van ‘motherfucker’.

Siri is overigens objectief gezien de minst effectieve slimme assistent. Een test bewees dat onder andere Google Assistant en Amazon’s Alexa veel meer vragen goed hadden. In dit artikel lees je waarom Apple koos voor ‘Hey Siri’. Tot slot is deze technisch correcte fout niets vergeleken met een veel grotere blunder van Siri.

Foto @iphonedigital/Flickr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *