How-to: Bixby-knop omzetten op Samsung Galaxy Note 9

Auteur: , 4 Reacties
Dit zijn ze dan!

De gehandicapte persoonlijke assistent is zelfs niet op een fysieke knop veilig.

De Samsung Galaxy Note 9 is inmiddels al een paar dagen te vinden in de winkels en webshops. De phablet van de Zuid-Koreanen is op z’n zachtst gezegd goed bepakt met handige features, maar niet alles van de Note 9 valt in de smaak bij de consument. Zo ook die vermaledijde Bixby-knop die bij de vlaggenschepen van het bedrijf maar niet weg gaat.

Gelukkig gloort er hoop aan de horizon voor elke (toekomstige) Galaxy Note 9-gebruiker. In de Play Store van Google vind je namelijk bxActions – Bix Button Remapper terug. Deze app schakelt niet de Bixby-knop uit, maar laat je wel een andere functie toevoegen aan de betreffende knop (via Slashgear). Denk hierbij aan je muziekspeler openen, Google Assistant lanceren of je camera openen.

De functionaliteit van de applicatie is echter nog niet optimaal. Je kunt op dit moment enkel een actie instellen die één druk op de knop vergt. Aangezien Bixby 2.0 geïnstalleerd staat op de Note 9, werken twee keer drukken en de knop ingedrukt houden (nog) niet.

Hoewel veel gebruikers het uitschakelen van de persoonlijke assistent kunnen waarderen, is Samsung er allerminst blij mee. Vandaar dat het bij voorgaande apps in haar updates telkens een stokje stak voor de functionaliteit ervan. We vrezen dat bxActions hetzelfde lot is beschoren.4 reacties

Walgelijk bedrijf is dat Samzuig toch, die telefoon is toch van jou, jij mag toch zelf weten waar jij dat knopje voor gebruikt, zoveel fysieke knoppen zitten er niet meer op een telefoon.
Dat Samzuig begint met ze arrogante gedrag steeds meer op Apple te lijken, die ook denken (ook) nog steeds de eigenaar te blijven van hun (te dure) verkochte telefoon.
@pawarana: Stel je niet zo aan … Je kan 1000 apps downloaden die ervoor zorgen dat je die knop voor 1000 dingen kan gebruiken.
Inmiddels al 100 updates geweest en ze werken nog prima dus Samsung werkt het niet 100% tegen.
Sure, het was fijner geweest als hij standaard op Bixby stond en je in de settings zelf een andere app kon kiezen maar het is wat het is.
Thx voor bxActions! Op mijn S8 werd ik zot van deze knop telkens ik gsm vasthield en vinger erop drukte…

Probleem bij deze opgelost!
@benoche: Graag gedaan! :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).