How to: buitenlands Netflix aanbod bekijken met Hola

How to: buitenlands Netflix aanbod bekijken met Hola
Netflix is nu vier maanden actief in Nederland, en van een klein succes mag de Amerikaanse streaming dienst toch wel spreken. Maar dat aanbod hè, dat rammelt toch nog. Wil je daarom meer uit je Netflix-abo halen, of ben je gewoon uitgekeken op het Nederlandse aanbod van films en series? Volg dan deze simpele stappen om jezelf toegang te verschaffen tot Netflix-content uit vrijwel alle landen.

We hebben op Apparata al uitgelicht hoe je het Amerikaanse aanbod kunt bekijken door gebruik te maken van de Media Hint-extensie. Nu how-to’en we de extentie Hola, waarmee je zelf kan bepalen vanuit welk land je Netflix bezoekt op je computer. Dus ook vanuit Engeland. Of Canada.

Stap 1: installeer de Hola plug-in
De Hola plug-in werkt in zowel Firefox als Chrome en op vrijwel alle platformen (Windows/Linux/Mac). Om het te downloaden ga je naar Hola.org, waar je een grote blauwe downloadknop te zien krijgt. In Firefox wordt Hola na een klik direct als add-on aan je browser toegevoegd, hiervoor hoef je alleen op de knop ’toestaan’ linksboven te klikken. Daarna wordt het stukje software van 909 Kb automatisch geïnstalleerd en werkt het direct. Rechtsboven wordt vervolgens het Hola-icoon – een lachend vlammetje – getoond. Voor Chrome werkt het ongeveer gelijk, alleen moet je daar de webstore in om Hola te downloaden. Dat kan via deze link.

How to: buitenlands Netflix aanbod bekijken met Hola

Stap 2: ga naar Netflix.com

We gaan er vanuit dat je een abonnement hebt bij Netflix en bent ingelogd. Zo ja, ga naar Netflix.com en klik op het Hola-icoontje rechtsboven. Vervolgens krijg je een aantal vlaggen van landen te zien. Dit spreekt verder voor zich: klik op de Amerikaanse vlag en Netflix ververst zich automatisch, waarna het scherm gevuld is met Amerikaanse content. Hetzelfde geldt voor de vlag van Groot-Brittannië, Canada, Brazilië, etc.

How to: buitenlands Netflix aanbod bekijken met Hola

Wil je weer terug naar de Nederlandse Netflix-pagina? Dat is simpel. Klik op het Hola-icoontje en selecteer ’terug naar Nederland’ of zet de Hola add-on uit met de aan/uit-knop rechtsboven.

Het voordeel van Hola is dat ook andere videodiensten met blokkades zoals BBC’s iPlayer omzeild worden. Handig!

Nog geen reacties

  1. Ik ben ooit begonnen over VPN te schrijven en te checken toen ik zelf met het probleem kwam te staan dat ik Netflix VS wilde inloggen. Het is eigenlijk allemaal niet zo moeilijk als je maar voor de juiste versleutelde verbinding kiest. Er is zoveel aanbod, echter maar een paar werken er. Ik heb er een kort artikel over geschreven wat mogelijk handig kan zijn voordat je een VPN gaat aanschaffen voor Netflix VS : https://www.debestevpn.nl/netflix-amerika-kijken-in-nederland/

  2. Ik ben ooit begonnen over VPN te schrijven en te checken toen ik zelf met het probleem kwam te staan dat ik Netflix VS wilde inloggen. Het is eigenlijk allemaal niet zo moeilijk als je maar voor de juiste versleutelde verbinding kiest. Er is zoveel aanbod, echter maar een paar werken er. Ik heb er een kort artikel over geschreven wat mogelijk handig kan zijn voordat je een VPN gaat aanschaffen voor Netflix VS : https://www.debestevpn.nl/netflix-amerika-kijken-in-nederland/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *