How-to: Xiaomi telefoon omzetten naar Europese versie/ROM

Mi UNlock
Je hebt bijvoorbeeld een Xiaomi Mi Mix 2 gekocht, maar deze heeft standaard een Chinese Android-versie erop staan. We leggen je uit hoe je dit kan fixen.

Het is echter geen hele makkelijke exercitie, toch zullen we hieronder stap-voor-stap uitleggen hoe je het OS kan aanpassen.

Aanmelden bij Xiaomi
Je dient een username/account bij Xiaomi te hebben (register), daarmee kun je inloggen via de site en op je Android telefoon, waardoor je het toestel kan unlocken en de benodigde software kan downloaden.

Developer options
Je begint met het aanzetten van de Developer options in Android. Dit werkt hetzelfde op diverse devices, maar de instelling zit soms verstopt op een andere plek. Tevens kan dit verschillen per Android versie. In de meest recente versie (Android 7) ga je naar “Settings” en dan “About phone”. Bij oudere versies van Android zijn het vergelijkbare menu-item (About device, About phone, etc).
De optie die we zoeken is het “Build number”, daar dien je 7 of 8 keer op te klikken. Daarna moet er een melding verschijnen dat je nu een “Developer” bent. Als gevolg heb je in het Settings-menu (Additional settings) nu een extra keuze: Developer options!

Unlock-instellingen aanpassen
In de Developer options heb je twee belangrijke settings. Ten eerste is dat USB debugging, zet deze aan ivm de volgende stappen. De tweede is de Mi Unlock Status. Als je daarop klikt krijg je een scherm met een statusmelding: This device is locked. Onderin staat een knop “Add account and device”, maar voor je daarop klikt moet je bij Xiaomi een aanvraag indienen.

Unlock aanvragen
Dit moet via een speciale tool, die kun je downloaden via www.miui.com/unlock/apply.php (je dient hiervoor wel eerst in te loggen bij Xiaomi).

Chinees IP en unlocken
Nu moet je zorgen dat je een Chinees IP-adres krijgt. Dit kan bv via de PlexVPN app, deze kun je 1 dag gratis gebruiken (of een proefabo van 1 maand kopen). Je selecteert dan bv Shanghai als VPN. Als dat gelukt is dan kun je eindelijk bij settings (Developer options, Mi Unlock Status) op de knop “Add account and device” klikken. Als het goed is krijg je dan de melding dat het gelukt is.

Mi unlock tool
Na 72u kun je de telefoon unlocken via deze tool. Meer info vind je in deze thread.

MiFlash
Als dat is gelukt dan is het zaak om de MiFlash software op je PC te installeren en uit te voeren. Via de software kun je een stable-global rom selecteren. Een uitgebreide guide lees je hier. Dit proces kan ongeveer 300 seconden duren (afhankelijk van PC en/of telefoon). Als het gelukt is dan start je je telefoon opnieuw op en heb je als het goed is een Engelstalige en schone Android versie!

4 reacties

 1. Misschien is het makkelijker om te zoeken naar een reseller die de Mi Mix 2 met de ‘Global Version’ rom reeds geïnstalleerd aanbiedt. Dan kun je daarna nog steeds wel de bovenstaande stappen uitvoeren, mocht je geïnteresseerd zijn in het installeren van vertaalde (MIUI) distributies (http://en.miui.com/), bèta versies of zelfs andere distributies.

  • @rrrobert: Precies. Zorg er altijd voor (indien mogelijk) dat je de global of international versie aanschaft bij electronica.

   Begin 2018 komt Honor met de Note 9 die ik ga importeren (6.6 inch display), ben benieuwd.

   • @ffw88: er wordt altijd veel kritiek geuit op de Huawei/Honor telefoons, en dan met name de EMUI rom wordt vaak tot de grond toe afgebrand, maar deze is, zeker sinds de versies gebaseerd op Android, stukken verbeterd.

    Een 6,6″ is mij te groot, maar ik denk dat je met die telefoon een heel goede deal hebt. Als ik zie wat de huidige phablet (Honor V10) al voor een prijs-prestatieverhouding biedt, da’s ongeëvenaard.

    • @rrrobert: 6,6 inch klinkt natuurlijk mega maar ik heb de S8 een tijdje gehad na de Note 4. Ondanks dat de S8 op papier een groter display heeft (5,8 tegenover 5,7 inch) had ik voor m’n gevoel een kleiner display te hebben. Dat kwam natuurlijk door de verhouding display waardoor de S8 smaller is maar ook omdat de navigatie knoppen en de home button onderin het scherm zitten. Van die 5,8 inch blijft er dus misschien 5,5 inch beeld over waar je wat aan hebt (behalve bij full screen filmpjes). Bij de Note 4 is die 5,7 ook echt 5,7.

     Dus ook bij de Honor Note 9 lijkt 6,6 inch misschien veel maar omdat daar de navigatie knoppen ook in het scherm is verwerkt blijft daar ook iets van 6,2 inch over (nog steeds veel maar ik hou nu eenmaal van grote toestellen.. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *