How to: Zo kun je een WhatsApp account verwijderen

In dit artikel leggen we uit hoe je een WhatsApp account moet verwijderen op Android en iOS.

Hoewel WhatsApp de controversiële aanpassing van gebruikersvoorwaarden nog even uitstelt, is er veel kritiek op de chatdienst. Veel mensen hebben niet meer het gevoel dat er serieus met hun data omgegaan wordt. Mocht jij een van die gebruikers zijn en bijvoorbeeld naar Signal over willen steppen, check je hier hoe je het beste je WhatsApp account kunt verwijderen.

WhatsApp account verwijderen

WhatsApp staat de laatste tijd behoorlijk onder vuur. Het bedrijf werd 2014 overgekocht door Facebook en groeide uit tot de meest gebruikte messaging app ter wereld. Die overname bleek daarentegen juist de doorn in het oog van vele gebruikers.

Het sociale medium is immers niets meer dan een reclamebedrijf. Wat je privé in een gesprek bespreekt zou nu in de handen van dat reclamebedrijf terecht komen. Volgens WhatsApp zelf (link in de intro) is dat niet zo. Toch verliezen veel gebruikers hun vertrouwen in WhatsApp.

Mocht je dit het gepaste moment vinden om je WhatsApp account te verwijderen, zoek dan niet verder. Het is namelijk uitzonderlijk makkelijk om dat te doen. Het grote nadeel is dat je dan niet meer kunt chatten met al je vrienden; doorgaans gebruikt iedereen WhatsApp en het kost redelijk wat moeite om iedereen die je kent over te laten stappen.

Hoe dan ook, zo verwijder je je WhatsApp account op Android:

 • Open WhatsApp
 • Tik op de drie puntjes rechts bovenin en kies Instellingen
 • Selecteer Account en kies Mijn account verwijderen
 • Vul hier je gebruikte Telefoonnummer in en druk op Mijn account verwijderen

Op iOS smartphones verloopt het verwijderen van je WhatsApp account in principe hetzelfde. In de Instellingen ga je onder Account naar Verwijder mijn account en voer je wederom je gebruikte telefoonnummer in.

Voilà, je account is nu definitief verwijderd, inclusief je chatgeschiedenis, back-ups en het risico dat je data op een of andere manier gebruikt wordt.

Lees ook: Officieel: Zo zet je WhatsApp Dark Mode aan (Android en iOS)

Nog geen reacties

 1. Kunnen jullie mij vertellen waarom ik genegeerd wordt hier met mijn berichten?
  Jantje555 post hier om 23:14, en mij normale reactie staat er nog steeds niet op terwijl dit in de middag geplaatst is.

  • Wij modereren berichten voordat ze op de site verschijnen om narigheid te voorkomen. Na zondagmiddag hebben we lekker weekend gevierd, dus vandaar dat je nu pas tevoorschijn komt!

 2. Dan modereren jullie berichten niet van iedereen.
  Bij het bericht van “Waarom iedereen het ineens over chatdienst Signal heeft”
  heeft Jantje555 om 23:14 een bericht gepost.
  Mij bericht was gepost ergens in de middag, waarom stond hij er niet dan na middernacht op?
  Als jullie weekend hebben gevierd na zondag middag, dan meten jullie met 2 maten…

  • Het woord modereren suggereert dat inderdaad, maar zo werkt het niet. WordPress maakt voor ons een selectie, waarbij ‘vertrouwde’ accounts direct kunnen posten, terwijl verdachte of opvallende posts door ons eerst goedgekeurd moeten worden. Denk aan berichten met links of van accounts die vaker geflagd worden. Dat gaat allemaal automatisch. Waarom weet ik niet, maar jouw berichten moeten we goedkeuren. Dat doen we dan ook zodra er iemand online is!

   • Haha, “Denk aan berichten met links of van accounts die vaker geflagd worden” wat bedoel jij daar mee: met vaker geflagd worden.
    Automatisch? ja,ja, (niks gaat automatisch) en jij geloofd jezelf?
    Als jijzelf automatisch geflagd wordt is dat zo verholpen denk ik zo.
    Kritiek leveren op je kritiek vragende artikelen wordt hier duidelijk ‘automatisch’ gemodereerd.
    Zou dit misschien DE reden zijn van de weinig reacties die ik zie op je kritiek vragende artikelen op deze site?

    • Leuk complot maar de waarheid is een stuk minder spannend: Er zitten momenteel 4 comments in de prullenbak, we hebben er 50.685 goedgekeurd. Volgens mij een relatief transparant ratio. Van die 4 comments zijn er overigens 2 van jou, eentje omdat je er scheldt, de tweede omdat je die dubbel had gepost en zelf om verwijdering vroeg. Doe ermee wat je wilt!

 3. Dat gescheld had te maken dat er weer (voor de zoveelste keer) mijn bericht .. later er nog steeds niet opstond, wat wel vaker voorkomt, wat ERG irritant is!
  Wat zie jij trouwens als een complot?
  Wat is een relatief “transparant ratio” in dit verhaal?
  “Leuk complot maar de waarheid is een stuk minder spannend: Er zitten momenteel 4 comments in de prullenbak, we hebben er 50.685 goedgekeurd.?”

  • Begrijpelijk, maar omdat die comments in de prullenbak belandden flagt WordPress je nu en keuren wij zo snel mogelijk je comment goed, mits deze onze richtlijnen niet schendt. Dat complot refereert naar je vermoeden dat we kritiek zouden verwijderen, wat dus niet zo is, blijkend uit dat ratio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *