Howto: het RAM-geheugen van iPhone opschonen

Auteur: , 7 Reacties
iphone-ram-geheugen-schonen

Rustig maar, je hoeft niet terug naar de fabrieksinstellingen.

Als je op jouw iPhone last hebt van spontaan crashende Apps, haperend beeld of knipperend beeld kan het zijn dat je jouw RAM-geheugen moet opschonen. Dat zorgt meestal voor veel paniek, aangezien gebruikers denken dat zie hiervoor terug moeten naar de fabrieksinstellingen. Wees gerust, met deze handige optie is dat niet nodig. Het is even van belang of jouw iPhone een ‘home’ of ‘thuisknop’ heeft of niet.

RAM-geheugen van iPhone met touch id-knop schonen
Voor deze groep gebruikers is het proces het makkelijkst. Je ontgrendelt de telefoon en drukt op de touch id-knop totdat de tekst ‘swipe om af te sluiten’ in beeld komt. Dit doe je echter NIET. In plaats daarvan hou je de thuis-knop vast totdat het systeem terug springt op het normale beginscherm. Zodra je jouw vertrouwde startscherm weer ziet weet je dat het RAM-geheugen opgeschoond is.

Hoe schoon je het RAM-geheugen op zonder touch ID
Als jouw smartphone geen thuis-knop (meer) heeft kun je het RAM-geheugen het makkelijkste opschonen door via het menu de functie ‘AssistiveTouch’ te openen. Wanneer je Siri hebt kun je dit uiteraard via voicecontrol doen. In andere gevallen volg je in het menu het volgende pad: instellingen—-> algemeen —–> toegankelijkheid —-> AssistiveTouch en zet deze functie aan.
Afhankelijk van de iOS functie kan het overigens zo zijn dat je na ‘toegankelijkheid’———–> eerst nog de optie ‘Accessibility Shortcut’ moet selecteren voor je ‘AssistiveTouch’ aan kunt zetten.

Je hebt met deze stappen eigenlijk een tijdelijke thuis-knop toegevoegd aan jouw scherm. Je kunt nu jouw iPhone ontgrendelen en ingedrukt houden tot de melding ‘swipe om af te sluiten’ verschijnt. Doe dit niet, maar open in plaats daarvan het AssitiveTouch menu en selecteer de virtuele ‘thuis’knop. Houdt deze ingedruk tot het systeem weer terug springt en het RAM-geheugen is geschoond, zonder dat de fabrieksinstellingen moesten worden teruggebracht.

Kan je jouw iPhone niet meer ontgrendelen? Lees dan eerst even deze tips door. Wellicht helpen ze.

Bron: ZDnet7 reacties

Was volgens de geleerden hier nooit nodig !
Allemaal onzin was dat want IOS deed dat uit zichzelf en had een autonoom app management.

Zo zie je maar weer
@turbobrick: klopt … gebruikt ook geen hond. Maar de mogelijkheid is er.

Dat apparata dit post wil niet zeggen dat het een noodzaak is. Zoals vele apparata posts.

Mensen zoals u trappen er vol in natuurlijk en posten zonder nadenken of googlen ( niets verandert ) hun blah blah
@dgh74: mooi verhaal …
Werk al sinds 2010 met IOS op iPads en moest wel degelijk tasks killen voor gewenst gedrag van sommige apps.
Dus geen gelul maar reallife experience die jij wellicht niet hebt met wat smsen, Whatsapp en een keertje Siri gebruiken.
@turbobrick: hou toch op vent en ga weer onder die steen. IOS syaat bekent om zijn stabilliteit. En voor de spaarzame gevallen dat het zo is … dan is er deze post.

Wanneer je dit na 9 jaar nog niet door hebt verdien je android (en die steen )
@turbobrick: Op Android is dat vaak ook niet nodig en bij de meeste gebruikers (Continue opschonen) geeft het zelfs eerder een negatief effect. In dit geval gooit Google het op “Voorkomen is beter dan genezen”. Het werkt namelijk wel, Maar is niet efficiĆ«nt om de hele dag te doen.
@robertkroes: Er klopt iets niet. Je moet op de power knop drukken tot “slide to power off” verschijnt, dan loslaten en direct de homeknop 5 seconden indrukken.
@okeribok, dank voor de aanvulling. @ andere reageerders/reageersters, dank voor jullie commentaren. Zoals ik in de eerste zin van het stuk al aangaf wordt dit alleen geadviseerd in specifieke gevallen. Ik heb dan ook niet geschreven dat je dit periodiek, laat staan dagelijks, te doen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).