HTC First ‘Facebook telefoon’ nu al geflopt?

HTC First $0.99
De eerste ‘Facebook telefoon‘ is nog geen maand op de markt, maar de prijs is al gezakt van $99 naar $0,99. Kunnen we nu al spreken van een flop?

Met veel tamtam kondigde Facebook een maand geleden de HTC First aan als eerste telefoon die standaard geleverd zou worden met Facebook Home. Het lijkt er echter op dat consumenten niet echt warmlopen voor zo’n telefoon met een dik Facebook-sausje er overheen.

De HTC First is momenteel alleen verkrijgbaar in combinatie met een 2-jarig abonnement van AT&T en die telecomprovider heeft de prijs nu dus laten zakken van $99 naar $0,99. Is dit een tijdelijke aanbieding om mensen over de streep te trekken? Of is nu al duidelijk dat het een flop is en proberen ze restpartijen te dumpen?

Het blijft lastig om te beoordelen, maar wat we wel weten is dat ‘het publiek’ niet heel erg enthousiast is over Facebook Home. Een blik in de Play Store leert ons dat de gemiddelde beoordeling slechts 2,2 sterren is. Ook zien we dat er zo’n 500.000 tot 1.000.000 installaties geweest zijn de afgelopen tijd. Helaas is niet te zien hoeveel mensen Facebook Home nog steeds daadwerkelijk gebruiken op hun telefoon hebben staan.

HTC First AT&T

Nog geen reacties

  1. Na de aankoop van de tablet ook gekeken naar de fb app, maar sjonge wat een commentaar zeg. Dan maar fb via opera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *