HTC One (M8) is er ook als Google Play-editie

HTC One M8 is er ook als Google Play-editie
Goed nieuws voor iedereen die een HTC One (M8) wil zónder HTC’s eigen softwarelaag. De Google Play-editie staat inmiddels online.

De Google Play-editie heeft exact dezelfde hardware als de reguliere One. Het verschil zit hem puur in de software. De Google Play-variant draait namelijk net als de Nexus 5 op een kale versie van Android, waardoor alle toekomstige Android-updates direct op het toestel kunnen worden geïnstalleerd. Vooral handig voor app-bouwers en ontwikkelaars. En iedereen die wel de fenomenale afwerking en snelheid van de One wil, maar geen zin heeft in Sense 6.0, BlinkFeed en alle andere toepassingen van HTC.

HTC One M8 is er ook als Google Play-editie

Overigens kun je de Google Play-editie wel de functies van de dubbele camera bedienen, Google is zo aardig geweest om daar software voor aan te leveren. De HTC One (M8) gebruiken als afstandsbediening kan via een aparte Sense TV-app.

Google verkoopt sinds vorige week hardware in Nederland via de Play Store. Je kunt er terecht voor de Nexus 5, Nexus 7 en de Chromecast. De HTC One met een standaardversie van Android er vooralsnog niet tussen, voorlopig is deze versie alleen te verkrijgen in de Verenigde Staten. Daar kost hij 699 dollar.

De reguliere HTC One (M8) is vanaf 4 april te koop in Nederland voor 699 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *