HTC One Max is officieel, inclusief vingerafdrukscanner

HTC One Max
HTC heeft de grote broer van de One onthuld. Hij heet One Max en komt met een 5,9-inch gigascherm. Oh, en hij wordt graag met een vinger beroerd.

De zilverkleurige Android-telefoon lekte eerder al uit, en ook het nieuws over een vingerafdrukscanner á la Apple – maar dan aan de achterkant onder de camera – was al bekend. De One Max is feitelijk de eerste phablet van het merk en heeft een 5.9″ Full HD-scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels. De pixeldichtheid bedraagt 349 ppi. De telefoon heeft de volgende afmetingen: 165 x 82x 10,3 mm. Ofwel, broekzakonvriendelijk groot.

Met de vingerafdrukscanner kan het toestel worden unlocked, en er kunnen maximaal drie verschillende vingers aan verschillende apps worden gekoppeld. Zo kun je bijvoorbeeld met een wijsvinger de telefoon alleen unlocken, en met je middelvinger ook meteen WhatsApp opstarten. Noviteitje!

Sense 5.5

De HTC One Max komt met Android 4.3 en Sense 5.5, de vernieuwde interface waarin een aantal bugfixes zijn doorgevoerd en nieuwe functionaliteiten kent. Zoals het makkelijker aan- en uitzetten van Blinkfeed, en je kunt er via de browser rss-feeds aan toevoegen. Sense 5.5 komt later ook als update naar de HTC One en HTC One mini.

De HTC One Max draait op een Snapdragon 600-processor met vier kernen, en een kloksnelheid van 1,7 GHz. Hij beschikt over 2GB aan werkgeheugen, en de achterkant kan worden verwijdert om het opslaggeheugen van 16 of 32 GB middels een micro-SD-kaart uit te breiden naar maximaal 64 GB. De accu heeft een capaciteit van 3300mAh, tamelijk veel. De stroomvoorziening kan ook nog worden uitgebreid met een flipcase waar een accu (1150 mAh) in is verwerkt. De camera is trouwens een oude bekende; het Ultrapixel-model uit de One met 4,3 megapixels.

Eind november komt hij in Nederland op de markt, voor een prijs van 749 euro.

Vergelijken maar: HTC One Max vs HTC One vs HTC One Mini
HTC One Max vs HTC One vs HTC One Mini

UPDATE: de eerste video van de HTC One Max
[gv data=”X3nccIJ7L_o”][/gv]

[lg_folder folder=”HTC/One_Max/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

8 reacties

 1. Maar even serieus mensen… Hiermee wil je toch niet in je broekzak lopen? Zit alleen maar in de weg voor dat andere ding dat ik in mijn broekzak heb;) Ik snap het nut van phablets echt niet. Onhandig groot voor een telefoon en onhandig klein voor een tablet.

  • @dennis: Die mening had ik nou ook VOOR ik er een gebruikte, eigenlijk op niets gebaseerd dus.

   Ik heb nu bijna 2 maandjes een Sony Xperia Z Ultra (6,44″) en ik hou ervan. Formaat is helemaal niet zo onhandig als je zou denken en na een paar dagen ben je er volledig aan gewend. Elk ander toestel voelt nu klein.

   Eindelijk heb ik weer een toestel (na mijn Nokia E90 jaren geleden) waar ik alles fatsoenlijk op kan doen.

   (Ook als Tablet meer dan groot genoeg trouwens)

  • @diehard: Telefoons zijn niet duur, het is hooguit (te) veel geld (voor jou, en ook voor mij 😉 )
   Gezien de technologie,complexiteit en compactheid vind ik ze zelf goedkoop, en is de prijs zo laag omdat er gehoopt wordt op zeer grote aantallen.

   @dennis: Ik moet er ook niet aandenken, alhoewel….dat idee had ik vroeger ook toen ik van nokia 6310 overging naar een HTC desire. Bovendien lopen er ook genoeg mensen met een Samsung Note, er is dus vraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *