Huawei kan weer even opgelucht adem halen

Pheww
Na barre tijden ziet het er weer iets zonniger uit voor Huawei.

Huawei zit de laatste tijd in een lastige situatie. De budgetgigant moest veel kritiek van privacy-voorvechters voortduren, kreeg Trump over zich heen en moest daardoor zonder Google’s Android verder. Het Chinese merk krijgt nu eindelijk wat goed nieuws.

Tijdens de G20 summit in Osaka Japan laat president Trump namelijk weten dat de sancties tegenover Huawei versoepeld worden (via: AndroidAuthority). “Amerikaanse bedrijven mogen hun goederen gewoon aan Huawei verkopen. We hebben het over spullen die geen groot nationaal beveiligingsprobleem veroorzaken.”

Hoewel Trump niet per se in detail gaat, lijkt het erop dat bedrijven als Qualcomm en Google respectievelijk chips en Android aan Huawei mogen verkopen. De G20 is een financiële top waarbij economische zaken besproken worden. De uit de hand lopende handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten lijkt hiermee een beetje gesust te zijn.

“Ik heb gezegd dat het O.K. is dat we die producten blijven verkopen. Dit zijn Amerikaanse bedrijven die deze producten maken. Dat is zeer complex, trouwens. Ik heb toegestaan dat ze de producten mogen verkopen zodat die Amerikaanse bedrijven door kunnen gaan.”

Ondertussen maakt Huawei zich op voor de lancering van de Huawei Mate X. Dit in samenloop met versoepelde sancties zou kunnen betekenen dat Huawei weer terug komt van weggeweest. Als ze hun opvouwbare smartphone-tablet-hybride namelijk langer dan 2 dagen heel kunnen houden in de handen van recensenten, dan hebben ze de titel ‘meest succesvolle opvouwbare smartphone’ dubbel en dwars verdiend.

Lees ook: OnePlus 7 Pro vs Huawei P30 Pro: welke moet je kopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *