Huawei P20 gelekt: design zaait verwarring

Huawei P20 design
Komt de Aziatische tech-gigant weg met dit kopietje?

Wekenlang gingen er geruchten rond over het nieuwe vlaggenschip van Huawei, namelijk de P20. In plaats van netjes de volgorde aan te houden en een P11 te presenteren, besloot de Aziatische fabrikant dat het tijd was om eens flink te klooien met nummers. Naast het klooien met nummers hebben ze ook het design nogal… veranderd.

’s Werelds meest beruchte ‘leaker’ Evan Blass besloot om vandaag iedereen kennis te laten maken met de gloednieuwe Huawei P20. Wat als eerste opvalt is natuurlijk de inkeping aan de bovenkant, die nog net niet letterlijk van Apple is overgenomen. Ook is de dubbele camera aan de achterkant nu verticaal onder elkaar geplaatst. De driedubbele camera zoals de eventnaam deed vermoeden, zit er in ieder geval niet in voor de reguliere variant.

Misschien wel het meest bizarre is de homeknop die aan de onderkant is blijven plakken. In eerste instantie niet heel erg, totdat je ziet dat er geen capacitieve knoppen aanwezig zijn. In combinatie met de vaste digitale knoppen op het scherm is een flink deel van de Huawei P20 al bezet.

Daarnaast meldt Blass dat hij vermoedt dat Huawei voor de onthulling van de iPhone X met een heel ander design bezig was, waarna hij verwijst naar een artikel van Android Authority. Helaas lijken de Aziaten het niet aan te durven en hebben ze besloten om de makkelijke route te nemen door Apple te kopiëren. Op 27 maart weten we het zeker, wanneer de presentatie plaatsvindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *